Jump to content

kaznena prijava diners-a?'??


ajoj26

Preporučene objave

MOlim Vas pomoć!!

 

Imam dug po diners-u 40000kn, prvi put nakon stupanja u kontakt sa njima i trazenja otplate na rate rekli su mi da mogu uplaćivat 2000kn mjesečno što je nemoguće jer sam na komplikacijama u trudnoći i primanja su mi tolika. Uplaćivala sam im mjesečno po 1000kn i jučer mi je stigao brzojav da pokreču sudsku ovrhu i kaznenu prijavu. Nazvala sam ih kako je pisalo radi "sporazumnog" dogovora na što se javila žena jako bezobrazna i neugodna kao da sam njene pare trošila i rekla da se snađem kako znam ili će bit neugodno na što sam ju ja opet zamolila za rate makar manje do studenog kad mi počinje porodiljni i onda mogu upaćivat 2000kn ona je rekal ne uplatite pola i razgovarat ćemo o ratama imate tjedan dana i spustila slušalicu. Ako mi netko može pomoći što mi je činiti što im znači kaznena prijava? Jedina imovina mi je auto, mogu li mi to uzeti i kakav je postupak? MOlim Vas pomozite!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što bih Vam savjetovao jest da ako ikako možete, posudite novac od prijatelja ili rodbine te platite dug.

 

Ako tako ne ide, probajte predložiti odgovornoj osobi u Dinersu (bit će to netko u službi naplate ili službi loših plasmana itd.) sklapanje ugovora o otplati dugovanja na rate (reprogramiranje duga). No, ne dogovarajte nikakve otplate putem telefona, već otiđite osobno u njihovo sjedište u Prašku. Svaki sporazum s njima stavljati na papir, ništa u usmenoj formi, obavezno uz potpise odgovornih osoba. Deponirajte karticu ako već niste.

 

Kaznena prijava znači pokretanje kaznenog postupka radi kaznenog djela prijevare. Sam postupak može se voditi neovisno od prisilne naplate dugovanja (ovrhe), a time Vam se prijete da bi vas još više zastrašili i time prisilili na plaćanje duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaznena prijava vjerojatno neće ići, osim ako nije bilo zlouporabe (tuđe) kartice, ali pretpostavljam da se radi o vašem dugu na vašoj kartici, tako da su prijetnje kaznenom prijavom njihov pokušaj ubrzavanja naplate.

 

Ostalo Vam je već rečeno, dogovorite se s njima i platite, prisilna naplata nije u interesu ni vama ni njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Postovanje!

I ja sam dobil brzojav od dc-a.i mene zanima ta kaz.prijava.sutra cu ih nazvat i dogovorit se,ali u kojem roku ako se "oglušim" eventualno ide kazn.prijava i kojim tokom? Jer dolazi policija s nekim pozivom ili kaj ? Ja ću ih odma ujutro nazvat, a jer može nekaj bit doslovno preko noći ? (brzojav stigao 3.9. oko 18h).

 

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija