Jump to content

Ovršni postupak nad poslodavcem???

aquachild73

Preporučene objave

Poštovani,

01.09.2011. poslali smo bivšem poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava (preporučeno s povratnicom) u kojem zahtjevamo da nam se dostave ili uruče obračuni NEISPLAĆENIH plaća u roku 8 dana, i isplata tih plaća. Pošto bivši poslodavac zna da smo u teškoj financijskoj situaciji jer već duže vrijeme živimo od moje plaće, a imamo i dodatne troškove za zdravstveno osiguranje jer suprug ima odobren privremeni boravak u RH, dobili smo odgovor da mi nemamo novaca za pokretanje postupka protiv njega.

Zanima nas dali možemo pokrenuti Ovršni postupak protiv poslodavca, i ako da, pod kojim uvjetima.

Dijeli na drugim stranicama

Nemojte samo čekati, nazovite ih i zanimajte se kod inspektora koji vodi Vaš predmet kako se situacija razvija. Inspektor će izaći na teren i napisati službenu bilješku, te ako utvrdi nepravilnosti pokrenuti prekršajni postupak protiv poslodavca.

Vi naglasite inspektoru da Vam trebaju te obračunske liste, jer one su Vam cilj da bi mogli u ovrhu.

• 3 tjedna kasnije...

Molim za pomoć.

Poslodavac(firma) dužna mi je 5 mjesečnih plaća. Navodno od 1.1.2011. sada Fina može putem ovršnog prjedloga naplatiti od poslodavca plaće. Ja imam za sve te mjesece platne liste, dali su mi dovoljne te liste za pokretanje ovrhe i koja je procedura!

Dali se automatski naplaćuju i svi moji doprinosi!

Pozdrav,

nećete naplatiti svoje plaće putem inspektorata, morate pokrenuti ovršne postupke pred sudom. I tada se morate oboružati strpljenjem i ne očekivati brzo novac od poslodavca. Da ga ima na računu odavno bi ga uplatio. Morate reagirati u ovom smislu čim prije, što više otežete, manje su vam šanse za naplatu. Inspektorat samo može "rebnut" poslodavca kaznom ali neće vama donijeti novac.

lp

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija