Jump to content

"jednako ispunjenje uvjeta"


fani

Preporučene objave

eto, mali update. Još nismo ponovno do suda došli- nit je išta zakazano- sve stoji već mjesec i pol... Centar još uvijek "formira" mišljenje... no u usmenom razgovoru i na moj upit da li su mišljenje formirali, socijalna radnica mi je rekla da po njenom viđenju i tata i ja jednako ispunjavamo uvjete, budući da ga s ničim nisam blatila, a ni on mene ?!- dovoljno bi bilo samo pročitati zaisnik, što se njegovog mišljenja o meni tiče) pa sam ju upitala- što sada i što znači takvo mišljenje sudu. Sutkinja nas je vidjela 1x, po Centru smo zadnjih x mjeseci bili x puta, dakle sutkinja bi trebala biti kadra uviditi sve za jednog ročišta- kako je to moguće. Centar , čini mi se "pere ruke" i šalje lopticu dalje. A situacija je kod nas i dalje ista: on ništa za djecu ne plaća, (tome se u Centru uopće ne čude, pa valjda djeca žive od zraka), uzimlje ih samo onda kad mu to paše i kad to želi, i na koliko želi, obučenu, situ i zbrinjenu. NIKAD ih zadnje dvije godine nije odveo liječniku, nit zubaru, usput budi rečeno. Ja tatu opravdam klincima svaki put kad ih odbija uzeti, jer mu nisu u rasporedu. Razumijem svačiju pa i njegovu povrijeđenost i ljutnju, ali ZAŠTO se to mora njima obijati o glavu? Nit to Centar ne zanima, jer je po njihovom mišljenju on "očajni" tata, povrijeđen mojim traženjem razvoda, i moram biti spremna na puuuuno ustupaka, kako dosada tako i ubuduće uglavnom, molim ako netko ima slično iskustvo, ne znam što takovo mišljenje kad oba roditelja "ispunjaju" uvjete znači. Ubija me ova neizvjesnost, predugo traje. ........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Istina je da većina očeva ne traži djecu. Od onih 10 % koji to zaista žele, a isto su "podobni" kao i majke (dakle, kada oba roditelja rade, ne maltretiraju djecu, nisu alkoholičari, narkomani, promiskuitetni, ...) onda imaju ISTE šanse za dobiti dijete kao i majka. Tu se roditelji trebaju usredotočiti na to da dokažu/pokažu zašto je baš on/ona podobniji roditelj da dijete s njim/njom živi, jer će onaj drugi i tako sudjelovati i u odgoju, i čuvanju, dakle skrbništvu.

Nakon obrade Centra, oni su dužni dostaviti svoje mišljenje sudu. Oni Vama sada mogu govoriti da jednako ispunjavate uvjete, ali kada dostave mišljenje sudu, jedan od roditelja će imati malu, ali ipak "prednost".

Ja sam "svoje" mišljenje čekala 4 mjeseca.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dajte probajte nazvati sud i pitat da li su zakazali ročište.recimo meni su jednom zakazali ročište par dana nakon zadnjeg ročišta al tek su mi poslali poziv tjedan dana prije ročišta.a razlika od kad su ga sazvali i kad su ga poslali je bilo mjesec dana.

i ovo kaj je rečeno u prošlom postu je točno,centar mora imati svoje mišljenje i prijedlog.mora.jer na temelju toga će i sud odlučiti.grozno je to kaj to traje tak dugo..ali recimo "moja" sutkinja je bila "naložila" centru da do idućeg ročišta moraju dostaviti svoje mišljenje i prijedlog.i to su napravili.a jeste ih pitali kad oni to misle napraviti?

držim vam fige da će vam se to čim prije riješiti

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nažalost, ništaVam utješno nemam za reći...ja sam svoju tužbu za razvod braka predala u 4.mjesecu 1999.godine, znači, prije punih sedam godina.Još se nisam razvela.Djeca su odlukom centra dodjeljena meni, ali tek nakon što sam svojeručno izbacila supruga iz stana, jer nisu htjeli donjeti nikakvu odluku sve dok smo živjeli zajedno...to je značilo tri mjeseca totalnog pakla, davanja kojekakvih izjava na saslušanjima, a onda povratak u isti jednoipolsobni stan...do dana današnjega nemam nikakvog riješenja na osnovu kojeg mogu ostvariti pravo na alimentaciju (u sklopu brakorazvodne parnice moj odvjetnik je privremenom mjerom tražio određeni iznos, na što se sudac nije niti osvrnuo), tako da za dva klinca koja sad već idu u školu momentalno dobivam osamsto kuna, kad on hoće i ako hoće....valjda bi trebala biti zadovoljna, jer smo krenuli od šesto, a ima i toliko onih koji ne plaćaju ništa...dugo vremena sam i ja poput Vas stojički podnosila njegovu bezobraštinu i cinizam sve za dobrobit svoje djece, ali sad mi je stvarno prekipjelo, pa smo odlučili bojkotirati tatu dok ne počne davati svotu koja je klincima potrebna...ja na žalost ne znam drugi način, jer od centra i od države nikakve koristi, eventualno suosjećajni pogledi i tapšanje po ramenu...

držim Vam fige i nadam se da ćete proći bolje nego mi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatila tužba stoji na sudu mjesec i pol. U mom slučaju ja sam bilo toliko uporna i dosadna da sam svaki tjedan osobno na sud donosila požurnice (ukupno 3) i mogu vam reći da je upalilo. Dakle, treba jednostavno zvati, pisati požurnice, možda se i u vašem slučaju nešto konačno pokrene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebate samo biti doslovno DOSADNI i nastojati biti u CZSS bar 2x tjedno. Meni je tako upalilo, čekala sam njihovo mišljenje i čekala, i kad mi je stvarno pukao film, visila sam stalno kod njih. Čim bi se otvorila vrata i počelo radno vrijeme ja bih već bila tamo. Soc. radnici i pravnici je već padao mrak na oči kad bi me ugledali u hodniku. Ali to je moje dijete i ja ću učiniti sve za njega.

Zato glavu gore, čuvajte živce i sve će doći na svoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija