Jump to content

odgovornost za štetu nakon otkaza

anton887

Preporučene objave

radila sam u tiskovom kiosku. prije mene je kolegica dobila otkaz zbog manjka od 20.000,00 kn. kad sam ja došla rekli su mi da obračunsko razdoblje sada kreće od nule i da se taj manjak ne računa u mom razdoblju poslovanja.

nakon par mjeseci su meni utvrdili manjak od tisuću kn pa mi isto produžili ugovor za još dva mjeseca.

i onda su opet nakon dva mjeseca našli manjak od tisuću kn.

sad me traže da to vratim...ako su bili sigurni da sam ti ja stvorila da li su bili dužni mi dati kakvu opomenu ili bilo što prije produženja ugovora unatoč manjku?

Na temelju čega bi ima ja vjerovala da to nije manjak od prijašnje kolegice, samo zato što su oni na papir napisali da je obračunsko razdoblje krenulo sa nulom,tako su mogli napisati bilo što?

Molim vas za savjet jer idem na sud uskoro?

Dijeli na drugim stranicama

Prilikom primopredaje odnosno tvog stupanja na posao i odlaska s istog trebalo je napraviti komisijsku inventuru pa u svakom slučaju traži nalaz, nadalje ukoliko je i nekakav manjak nastao traži da ga obrazlože u lipu, naime u današnje vrijeme kada se posluje putem elektronske zabilješke svake transakcije u slučaju potraživanja štete nije više moguće paušalno iznošenje nekakvih iznosa već je to potrebno ne samo obrazložiti već i dokazano argumentirati.

Istek ugovora na određeno ne bi trebalo vezati uz problem koji ste navela, a tražbinu u svakom slučaju treba dokazati, teret dokazivanja je na poslodavcu a vaše je da prigovarate i da ga tim radnjama "prisilite" da ne iznosi paušalnu ocjenu o odgovornosti već da istu specificira i individualizira ukoliko ona postoji.

Poštovana, Vama nisu nikako mogli produžiti ugovor koji je sklopljen na određeno jer su Vam zasigurno ponudili potpisivanje ugovora koji ste Vi potpisali. Time vam nisu oni produžili ugovor već ste se Vi s tim usuglasili.

Mišljenja sam da niste trebali, jer ste im lijepo olakšali da se naplaćuju sa Vaše plaće a na što ne bi imali prava, da ste npr. otišli nakon isteka prvog ugovora na određeno. Naime, da bi od Vas naplatili inventurni manjak oni moraju dokazati da je upravo zbog Vaših propusta došlo do manjka. A to u sudskoj praksi ne ide tako lako.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija