Jump to content

Kradja bez dokaza

Nikitza

Preporučene objave

Prekidom veze s bivsim deckom pocele su se desavati ruzne stvari. Nismo zivjeli zajedno ali naravno da smo si zalazili doma jedan drugom. Kada nam je veza zalazila u losu fazu jedan dan je konstatirao da mu doma fali zlatnina tj samo jedan dio. To je bilo prije cca mjesec i pola. Imao je sumnje u pocinitelja i to je tako islo dalje bez prijave policiji i slicno. Kada sam mu jedan dan saopcila da zelim prekinuti vezu uz salve bijesa i ruznih rijeci sve vise su se pocele pojavljivati i insinuacije da upravo ja imam veze s nestankom tog zlata da bi do danas u pritisak ukljucio cijelu njegovu uzu obitelj, salje mi poruke da to vratim, nazivaju me, prijete mi policijom, problemima na poslu (radim posao gdje je nulta tolerancija na kaznjavanost) itd itd.

Sto se tice tog zlata ja sam to MOZDA vidjela jednom prije pola godine- godinu, cak nisam ni znala gdje stoji, sada se ispostavlja da je stajalo u ormaru, nije bilo skriveno i slicno.

Kada sam odlucnije odbila da imam bilo kakve veze s time dosla mi je poruka da se saberem, ne lazem, priznam, jer ce biti svasta, da je to zlato velike vrijednosti (preko 80000 kn) i da je to teska kradja..

Cinjenice su slijedece:

- zlato nisam uzela

- sa zlatom sam bila u kontaktu mozda jedan put kad bi mi ga pokazivao- toliko mi je neinteresantno da sam zanemarila cijelu pricu

- on tvrdi da se radi o 10 zlatnika (ono tipicno sta se daruje - Franz JOzefi, Napoleoni i sl, i lancicu s privjeskom s 5 manjih dijamantica (za koji je tvrdio da ga je povoljno kupio negdje na istoku (Indija ili sl) za 200$

- nema pisani trag da je to imao, nema fotografija niti specifikacija niti certifikata, jedino npr roditelje koji mu mogu posvjedociti da je to imao..Vjerovatno nema pojima nista o zlatnicima niti o dijamanticima u privjesku

- ima veze u policiji i odo

- zalazila sam u njegov stan- dakle otisci prstiju su po cijelom stanu

- on procjenjuje da se tu radi o velikoj vrijednosti, onako, od oka,vjerovatno jer su to njegove stvari pa "normalno" da to onda ima veliku vrijednost.

- nisam jedina koja je zalazila kod njega u intervalu kada tvrdi da je zadnji put vidio te stvari do kada je utvrdio da ih nema- od zene koja cisti do prijatelja i sl..

- sms poruke i mailovi kojima smo komunicirali ukazuju na to da ne zna tko je to napravio tj da samo nagadja

Ja mislim da ili blefira ili mi oce natovariti neku prijavu kao osvetu za prekid.

Zanima me da li netko moze onako, baratajuci samo cinjenicama koje sam navela gore, bez konkretnih dokaza o pocinitelju, na temelju samo "sumnje", a mozda i laznih iskazivanja natovariti probleme.

Imam njegove sms-ove gdje iz pocetka za to sumnja u drugu osobu, toboze siguran je i onda po nasem prekidu prelazi na mene. Ja na poruke ne odgovaram, ignoriram ih, a one su sve ruznije i formulirane tako kao da je gotova stvar to da sam ja ta koja je to uzela i maltene to njemu priznala.

Inace, sada se igra igru moci pa se bahati i radi vazan npr podacima iz policijske eveidencije, prica o svim mojim (beznacajnim) prometnim prekrsajima i slicno, znaci netko mu daje te informacije iz policije koje smatram da su tajni bez obzira da su beznacajni. Takodjer jednom je bila odbacena kaznena prijava protiv mene, od svoje veze u odvjetnistvu dobio je kopiju spisa pa sad time mase i bahati se kako sam kriminalka i kako sam se "izvukla", a radi se o beznacajnoj prijavi davno odbacenoj (nije ni sud ugledalo)

Tu onda baca argumente- "sto mislis kome ce vjerovati policija, tebi koja imas "dosje" ili meni?!?" Uzas, uglavnom teroror.

Pomozite, koji stav zauzeti, sto raditi, kakve su sanse iskonstruirati nesto na temelju recenog. Kako on dokazuje da je to stvarno imao i tko utvrdjuje vrijednost, kako policija postupa da me stvarno prijavi za to (samo razgovor ili privodjenje..)..

MOLIM POMOC

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

U vezi podataka iz policije sam napisao u drugoj temi koju ste otvorili i ne bi bilo dobro voditi dvostruku raspravu.

U vezi optužbi za koje smatrate da su lažne, to je život, sa time se trebate boriti sami.

Trebate ignorirati sve dok nemate dokaz za kazneno djelo klevete, a kada ih skupite, lijepo podnesite privatnu tužbu nadležnom općinskom sudu.

Koliko to sve shvaćate kao "užas i teror", a koliko ne, ovisi o debljini vaše kože.

Hvala na odgovoru.

Zanima me jos da li ovakav "slucaj" ima bilo kakvo uporiste u zakonskom smislu. Kako funkcionira dokazivanje postojanja kaznenog djela koje mi se zeli pripisati.

Mora li moci dokazati vlasnistvo nad tim stvarima i kako u ovom slucaju moze dokazati da bi upravo ja to uzela. Da li je dovoljno njegova rijec?! Oprostite nisam iskusna u tom pravnom dijelu pa me zanima da li se temeljem samo njegovog iskaza moze doci do neceg loseg za mene

Hvala

Pitali ste da li vaš slučaj ima kakvo uporište u zakonskom smislu i kako funkcionira dokazivanje kaznenog djela koje vam bivši dečko stavlja na teret. Prema iznesenim činjenicama i po mom osobnom sudu, cijeli slučaj ima labavo uporište jer se temelji na pukim indicijima. Niti se sa sigurnošću može utvrditi da je zlatnina ikada postojala, niti njezina vrijednost (o čemu ovisi i kvalifikacija kaznenog djela), da ne nabrajam dalje. Ako ikad predmet dođe do državnog odvjetnika - on na temelju ovakvih indicija ne samo da ne može poduzeti kazneni progon (jer ne postoje osnove sumnje da ste vi otuđili zlatninu) već ne može na njima utemeljiti optužnicu koja po novom zakonu dolazi na kontrolu osnovanosti pred optužno vijeće (koje potom ispituje "dokaze" na kojima se optužnica temelji i tek potom potvrđuje optužnicu čime započinje kazneni postupak). Također, nikakve mjere procesne prisile (uhićenje itd.) ovdje ne dolaze u obzir. Ako imate neka konkretna pitanja možete poslati PM.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija