Jump to content

Pomoć molim... Kazneno pravo i prekršajno...

Ares21

Preporučene objave

Ovako,neki dan sam neregistrirano vozilo vozio k mehaničaru da ga servisira da bude spremno za prodaju pošto nemam baš novaca da ga registriram,stavio sam papirnatu tablicu koju sam pronašao na internetu i isprintao. Prilikom vožnje "naletio" sam na presretač MUP-a koji je došao iza mene i uključio rotirke. U panici sam okrenuo u drugu stranu i počeo bježat (što i nije bila pametna ideja). Nakon nekoliko km i prekršaja,odlučio sam stati. E,nakon što sam stao jedan od policajaca mi je prišao i uhvatio za ruku dok je drugi doletio do mene zgrabio me za ruku povukao i bacio na pod. Nakon čega me je vezao i premlatio uz "spomen na moju majku" na svakom udarcu. Srećom pa sam imao kacigu i jaknu pa nije bilo nekih posljedica osim što mi je razbio vizir na kacigi kad mi je zakucavao glavom o pod. Te još nakon mojeg upita zašto mi je razbio kacigu,zaprijetio da ako kažem još jednu riječ da će razbit i mene.

Znam da sam kriv u svakom pogledu,al zamolio bih vas da mi ukratko netko napiše što me čeka i što mogu ja napraviti vezano uz to?

Dijeli na drugim stranicama

Počinili ste kazneno djelo krivotvorenja isprava, seriju prekršaja i bježanjem ste nastavili i ustrajali s protupravnim ponašanjem, te je reakcija policije uobičajna.

Psovanje će te morati i dokazati jer bi vas u protivnom dotični policijski službenik mogao tužiti privatnom tužbom.

O tome što ste napravili upoznati ste nakon što ste uhićeni, a najpametnije što možete napraviti je da takvo nešto više ne činite.

Ukoliko ste osoba sklona učestalom počinjenju prekršaja i kaznenih djela preporučam vam odvjetnika.

Ukoliko niste u prekršajnim i kaznenim evidencijama, a smatrate da jeste napravili ono za što vas policija tereti, odvjetnik vam ne treba ukoliko na sudu sve priznate i pokajete se, te ukoliko dokažete svoj socijalan status ukoliko ga budete iznosili kao olakotnu okolnost, jer tada će sud izreći redom najmanje novčane i/ili uvjetne zatvorske kazne.

Kao prvo,hvala na brzom odgovoru.

Nisam bio kažnjavan do sada ni u kom pogledu,a vjerujte mi da mi nije ni u pomisli nešto takvo ponoviti. Nisam tip osobe koji bi nešto takvo radio,već sam pokušao samo prevesti vozilo. Zaboravio sam napisat da je moje vozilo bilo osigurano u tom trenutku ako to što znači. I nemam namjere nikog tužiti jer ako pogledam sa druge strane - što sam tražio to sam i dobio,mada nije bio ni moj postupak opravdan,a ni od službenika.

I još samo informativno,kako stoje žalbe u tim slučajevima?

Još jednom,hvala.

Može doći poziv na sud (i općinski i prekršajni), tada ponijeti svu onu "socijalnu" dokumentaciju sa sobom i policu osiguranja.

Može doći prekršajni nalog iz policije, tada uplatnicu treba platiti ili u roku od 8 dana pisati prigovor a obavezno priložiti dokumentaciju.

Može doći prekršajni nalog od prekršajnog suda, tada uplatnicu treba platiti ili u roku od 8 dana pisati prigovor a obavezno priložiti dokumentaciju.

Može doći kazneni nalog zbog počinjenog kaznenog djela, e tu ukoliko bude određena zatvorska kazna od nekoliko mjeseci uvjetno na nekoliko godina, moje je mišljenje (možete vi i drugačije), da se na to uopće ne treba žaliti i treba platiti ako što budu tražili.

Još samo jedno pitanje...

Možete li mi reći iz prakse dal,kad se piše prigovor na određenu kaznu,se ta kazna može uvećati ili se može samo smanjiti (prigovor prihvaćen),odnosno (prigovor odbačen) ostati ista? Da ne bi se pisao prigovor pa onda dobijem još veću kaznu nego li je bila prvotna.

Hvala.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija