Jump to content

A što sad ?


GaiusI

Preporučene objave

Nakon parnice sa bivšom djelatnicom (koju je ona dobila), ostao sam joj još dužan cca 4000 kn. U međuvremenu je bila ovrha iz koje je dio duga namiren, ali zbog odvjetničkih troškova i raznih pristojbi, sad je dug u stvari veći od iznosa zbog kojeg je parnica vođena.

 

Ponudio sam njezinom odvjetniku da uz pomoć svojih prijatelja (koji bi mi pozajmili cca 2000 kn) zatvorimo slučaj s tim iznosom, no on "nije ovlašten da smanjuje potraživanje zo 50%" i nije htio uopće razgovarati o tome "jer kako sudovi vode 100000 drugih ovrha tako će i ovu".

 

S obzirom da više ne rapolažem nikakovom imovinom (nekretnine su pod osiguranjem porezne, knjižice vozila su u poreznoj, osnovna sredstva popisana i zaplijenjena, osobne imovine nemam...), što će se desiti u daljnjem postupku ovrhe ? Da li me zbog tih 4000 kn mogu poslati na "državni smještaj" ?

 

Njezin odvjetnik koristi sve mogućnosti koje može za povećavanje iznosa duga. Koliko dugo to može trajati ?

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Thx. Razmišljao sam i o tome. Teško je to objasniti. Toj djelatnici sam vjerovao više od svega na svijetu. Stvar je puknula kada sam saznao da isti posao radi u slobodno vrijeme kod konkurencije (ljudi su je tamo vidjeli, susjedi, ...). I onda smo se posvadjali, blago rečeno. Ukratko.

 

Razmišljao sam o tome da je o ponudi obavijestim pismeno (jer usmena komunikacija ne funkcionira odavno). Razmišljao sam i o tome da isti dopis uputim : a) njoj, da vidi prijedlog b) njezinom odvjetniku i c) sucu u tom slučaju.

 

Imam još uvijek broj njezinog žiro-računa. Stvar je u tome da bih ja trebao dobiti u tom slučaju bilo kakav dokument iz kojeg je vidljivo da ona više nema potraživanja prema meni... a ako se ovak nastavi, niti ću skupiti tih 4000 niti ću ikad podmiriti dug (ja sam Vam živi primjer AntunTuna i ako vas zanima što ne smijete napraviti u životu - samo me pitajte, skoro sve sam to napravio - nije riječ o kriminalu !). :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vratio sam se sa puta i evo mene opet. Ako pogledate teme "Kamatari i (?) mafija" (u kaznenim), "U zatvor zbog kredita za auto" (Ostala pitanja), "Prodaja nekretnine zbog ovrhe" (ili tak nekak slicno u izvanparnicnim), tek cete vidjeti samo jedan mali dio mojih problema. Kad se k tome dodaju nepodmireni dobavljaci i nevracene pozajmice, onda cesto razmisljam o tome u koliko sati prolazi vlak nedaleko od moje kuce. To bi bilo najlakse rjesenje svih mojih problema.

 

Ovo je samo mali dio odgovora na onih "zaista nemate 4000". Debis leasing jos trenutno potrazuje od mene 11000, popravak istog vozila kosta jos 4500, registracija (koja nije napravljena vec 3 mjeseca) cca 3500, itd.... a zima je bila duuuuuga. Bankrot (kad bi postojao za obrtnike) bi bio nekakovo rjesenje, ali to podrazumijeva prodaju cjelokupne imovine (kojoj vise ionako nisam vlasnik). Porezna je zaplijenila sve - ali doslovno sve. Novac kojeg dnevno zaradjujemo nije nas, a ponekad cak nije dovoljan niti za elementarne potrebe osnovnog poslovanja. Skupiti 4000 u takvim uvjetima je zasad nemoguce.

 

Sto se djelatnice tice, imali smo vrstan profesionalni i poslovni odnos, vrlo korektan. Tako dugo dok nisu poceli manjkovi robe, manjkovi na blagajni, rad kod konkurencije, slanje kupaca k istoj konkurenciji, itd. O dijelu svega ovoga znade barem tridesetak osoba (koje su me i upozoravale na probleme i koje su svojevrsni svjedoci - npr., djelatnica naplati uslugu i stavi novac u dzep, ne izda racun, nema viska ni manjka u blagajni, ali niti evidencije o izvrsenoj usluzi). S druge strane, nakon 30 godina rada i postojanja obrta steknete mnogo prijatelja koji vam se ponekad i pozale (dobronamjerno) na rad nasih djelatnica. I sto sad ?

Vec smo tad (2004) dosli u krizu zbog jednog drugog pogresnog poslovnog poteza (s koncesijama), i tad je nastao problem isplata placa. Nakon razlaska sa djelatnicom, ja joj nisam bio u mogucnosti sve odmah isplatiti, njoj je bilo frka, nije imala zivaca, par puta se joj nisam javio na telefon (nesto subjektivno, nesto objektivno), nakon cega me je tuzila. I tada pocinju troskovi. Ja, kao velika supcina i neznalica o pravnim pitanjima, nisam (kao pravno neuka osoba) niti znao sto me sve ceka.

 

Prvo sam ulozio zalbu na njezinu tuzbu (koji glupan !) a bez da sam angazirao odvjetnika. Mislio sam da su argumenti dovoljni (tikvan). Kad je sudac dobio materijal u ruke, valjda mu je bilo muka to sve citati. Vjerojatno nije ni nista procitao.

 

TRAZIO JE DOKAZE. A ja blesan jedan, umjesto da na isplatnicama napisem "ISPLATA PLAĆE", posto smo djelatnici izlazili u susret te joj unaprijed (raspalite sa uvredama, nikog neću tužiti jer sam sve zaslužio !) davali plaću, napisali smo na isplatnicama "ISPLATA NAKNADE PLAĆE". Svaka škola košta.

 

Zakon poznaje naknadu plaće za bolovanje, godišnji odmor, itd. NAKNADA PLAĆE nije plaća. To piše u presudi. Prema tome, ja djelatnici nisam isplatio plaću te sam joj dužan istu isplatiti bez odgode, s zateznim kamatama... i znate već kako to ide.

 

Na tu presudu se više nisam žalio. Krenuli su sa ovrhom te su na 2. dražbi stvari vrijedne 7300 kn prodane za 1/3 (cca 2750 kn).

 

Njezin odvjetnik nastavlja priču : novi prijedlozi (novi troškovi), itd. Podnošenje PPI, ... vjerujte mi na riječ, da sam znao ONDA sve što znam DANAS, već bih završio pola pravnog faksa. Završio sam već jedan faks (e neću vam reći koji jer ćete tek onda imati materijala), pa mi ne bi bilo teško završiti i pravni. Samo, sad je tu obitelj i nemam više novaca. Da nema legalisa, možda biste već danas o meni čitali tamo negdje u crnoj kronici.

 

Ispričavam se na opširnosti, već sam dobio jezikovu juhu radi toga (možete se mislit ak sam vama dao tak kratak odgovor kak je izgledala moja žalba pa vam je jasno zakaj ju sudac niti ni pročital !). Thx na pitanjima ! :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kaj buš, želim vam sve najbolje, da vam se situacija čim prije unormali. Budite smireni i valjda bude sve ok. Inače kad se radi o takvim stvarima, uvijek je bolje uzeti odvjetnika, i to iz razloga jer ste preemocionalni i mislim da bi netko objektivan i stručan bolje vodio cijelu stvar, u konačnici možda bi ishod bio povoljniji.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S tim se slažem. Sve je to bila jedna velika bedastoca do koje nije trebalo doci (u pravu ste, malo vise smirenih zivaca, prava konzultacija u pravo vrijeme ... i sada bih imao problem manje).

 

Zato sam sada odusevljen legalisom (bolje ikad nego nikad). A i za ovo cemo naci neko rjesenje. Jos ne znam kakvo, jer me ceka opet jos jedan PPI, jos jedna ovrha ... ali ideja je tu negdje ... nekako cemo probati skucati barem pola iznosa, mozda to ponuditi direktno djelatnici, mozda se i pomirimo ... tko zna. Bar cu probati. Jedino ne znam kako ce njezin odvjetnik na sve to reagirati (netko treba platiti troskove, a tih 2000 sigurno joj nece biti za to dovoljne). Bez laznog postenja, najradije mu (odvjetniku) ne bih dao ni novcica (strucnjak je u vrijedjanju na profesionalnoj osnovi na nacin za koji zna da mu ne mogu vratiti niti ga tuziti). Znate ono : Pa kako se to Vama, tako uglednom ..., moglo dogoditi ? Pa niste malo dijete ! Pa Vi ste covjek sa zavrsenim fakultetom, ... (itd.). Kada tome dodate odredjenu intonaciju, sve vam je jasno. U svakom slucaju, svima zelim sretan Uskrs ! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... što bi vam možda moglo dobro doći, pa ne bi bilo loše da se s nekim posavjetujete.

 

"TRAZIO JE DOKAZE. A ja blesan jedan, umjesto da na isplatnicama napisem "ISPLATA PLAĆE", posto smo djelatnici izlazili u susret te joj unaprijed (raspalite sa uvredama, nikog neću tužiti jer sam sve zaslužio !) davali plaću, napisali smo na isplatnicama "ISPLATA NAKNADE PLAĆE". Svaka škola košta.

 

Zakon poznaje naknadu plaće za bolovanje, godišnji odmor, itd. NAKNADA PLAĆE nije plaća. To piše u presudi. Prema tome, ja djelatnici nisam isplatio plaću te sam joj dužan istu isplatiti bez odgode, s zateznim kamatama... i znate već kako to ide."

 

Prema tome što ste napisali - ako vi sada djelatnici morate platiti plaće i doprinose prema presudi, a da vam se u njene neto plaće ne uračunavaju iznosi koje ste joj kako kažete - isplatili kao "naknade plaće" - onda biste imali osnova za tužbu za stjecanje bez osnove

jeste li razmišljali o tome?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možda vam uspijem ukratko objasniti, ako sam vas dobro shvatila što ste napisali -

1. vi ste njoj isplaćivali neke iznose, ne plaće, nego gotovinu. Ne na ruke, već imate za to dokaz - na kojem piše "isplata naknade plaće"

2. za što je ona pokrenula postupak? za isplate neisplaćenih plaća? punih, ili je od toga oduzela iznos koji ste joj već isplatili?

jeste li joj uplaćivali doprinose u tom razdoblju kad ste joj plaćali ove "naknade plaće"?

 

šteta je što se niste savjetovali, ali razmislite malo o tome - možda biste im uspjeli izbiti neki adut iz rukava... teško je biti biznismen, ali život je škola.

Već ste vjerojatno naučili da jedan obrtnik ne može biti sve - i ekonomist i porezni savjetnik i pravnik...Teško je naviknuti se da bi svaki stručnjak trebao raditi ono za što je stručan, pa da se vi onda možete koncentrirati na svoj dio posla.

i ja vama želim sve najbolje! odnosno želim vam da se polako ali sigurno izvučete iz problema.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Thx na odgovoru. Btw, imam puno mana. Jedna od njih je aljkavost, druga kampanjski rad, treca svastarenje, cetvrta izigravanje dobricine, peta - moj bi prijatelj reko njo-nji-njo-nji (biti beskicmenjak bez cvrstog stava, ne znaci ne imati karakter, nego jednostavno popustati svemu i svakome i kad treba i kad ne treba). Ako netko tko zeli biti obrtnik/poduzetnik i ovo cita i pronalazi se u gore navedenim manama, onda mu toplo savjetujem da to nikad ne bude. Jer ce zavrsiti kao ja.

 

Aljkavost - isplatne liste nisu urucivane na vrijeme (kazna inspekcije rada), isplatnice pogresno popunjene (umjesto ISPLATA PLACE pise ISPLATA NAKNADE PLACE).

 

Kampanjski rad - niti isplatnice nije potpisivala kako smo joj davali novce (vjerovala je tada još i ona nama i mi njoj), nego ih jhe potpisala kasnije, retroaktivno, dobrovoljno otprilike sa onim datumima kada je zaista primila novce (tu nema problema).

 

Svastarenje - imate pravo. Svatko bi trebao raditi svoj posao. Knjigovodstvo svoj, ja svoj, ... Knjigovodstvo me nije na vrijeme upozorilo kuda sve vodi, a dok sam ja skuzio koliko je dva i dva vec je bilo nekih 100 000 kn duga na poreznoj i blokiran ziro-racun.

 

Izigravanje dobricine - mali dio placa joj je isplacen preko ziro-racuna. Jos manji dio doprinosa. A onda je doslo do blokade ziro-racuna (sada i do ovrhe zbog istih). Dakle, nema RS-obrazaca (jer nisu uplacivani porezi i doprinosi). Samo ID-obrasci koji su podneseni poreznoj upravi (pogodite kada). Za sve to vrijeme smo joj davali placu u gotovini, na ruke, Za iste (zaista primljene iznose) je potpisala odgovarajuce isplatnice (vec sam spomenuo da cak niti ona ovaj dio ne osporava).

 

NjonjiNonji - kada je sve pocelo ici k vragu, bilo nam je zao zatvoriti obrt i dati otkaz radnicama (ukupno njih 5). Za to vrijeme obaveze su rasle. A sad smo tu gdi jesmo, u jos goroj situaciji.

 

Zelio bih zakljuciti barem ovaj slucaj, a nemam dovoljno novca.

 

Da li bi pomoglo da se obratim pismenim putem sucu, da predlozim jednokratnu isplatu (50% iznosa), njoj takodjer na isti nacin ... naime, samo toliko jos mogu posuditi novca od prijatelja koji zna moju situaciju, nece me kamatariti, vratit cu mu ili radom ili kad budem mogao ... uglavnom, on mi je spreman pomoci barem nesto rijesiti ali pod uvjetom da to i zaista rijesim. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zabrbljao sam se. Dio za koji ona mene tuzi jest u stvarnosti 1 placa i 1/2 (to je tih 3000 kn). Medjutim, stvar nije bas tako jednostavna. U zalbi sam prilozio tabelu (sa dokazima - izvodi sa zrn, isplatnice) iz koje je svakoj babi jasno da je dobila 1024 kn vise od svojeg potrazivanja (jer je dobila veliki dio novca unaprijed). Njezin odvjetnik je u potpunosti iskoristio moje neznanje. Dakle, ISPLATA NAKNADE PLACE nije PLACA. I tocka. Lijepi pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... neznanje nije opravdanje, to je tocno. Da sam znao sto radim, to je tocno. Samo, kad covjek ima problema, i onda kada netko 2 x trazi svoj (isti) novac (a koji je vec dobio), onda to ipak nikome nije svejedno. Vidjela je priliku i iskoristava je. Samo, stvar je u tome da bih ja to zaista sada htio skinuti s dnevnog reda, a sada i da hocu, ne mogu. Voljan sam platiti ovu skupu skolu, i da imam novca, odmah bih to napravio. Tu sam gdje jesam. Stvar je u tome da joj zelim ponuditi ovu priliku koju sada imam, ali se ne bih htio zaletjeti (npr. da joj dam tih 2000 a ona mene i dalje tuzi). Kako ce vrijeme prolaziti, bit ce mi sve gore, a uskoro necu imati ni ovakvu mogucnost. Thx na spotancima i odgovorima, sve sam zasluzio. GaiusI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jasno je meni zašto vi Gaiusl (hm, a da budemo na ti nakon ovoliko dopisivanja) nabrajate svoje mane... Ali moram vam reći da sve što vi pišete ipak zvuči ljudski - jeste, zabrljali ste i znali ste da vas ima osnova tužiti.

koliko god to izgledalo bezobrazno, ipak mi se vaš stav čini ok jer nažalost masu njih na taj način vode nekoliko firmi, radnike ne plaćaju, ucjenjuju i žive tako na njihov račun već godinama. I to još zovu poslovanjem. No dobro sad i ja brbljam...

 

zašto je sudac tako postupio kad ste mu to predočili ne znam i teško mi je to sad procijeniti, ali ja bih na vašem mjestu ipak nešto pokušala. (imate li što izgubiti?)

i to ukoliko od isplate prve "naknada plaće" radnici nije prošlo više od pet godina koliko vam je zastarni rok:

 

- napisati ljubazno pismo njenom odvjetniku i njoj kojem ćete priložiti kopiju tih isplatnih lista koje spominjete i predložite mirno rješenje ovog slučaja - sukladno kojem ćete vi njoj u ratama odnosno kako ste već planirali isplatiti preostali iznos duga prema presudi. Predložite da o tome sklopite sporazum u kojem ćete utvrditi vašu obvezu vraćanja i da se ona obveže da neće nastavljati ovršni postupak protiv vas sve dok isplaćujete iznose sukladno dogovorenom.

 

Napomenite da je mirno rješenje spora u obostranom interesu obzirom na iznos od __ koji je radnici za vrijeme trajanja radnog odnosa isplaćen bez osnove, a kako ne biste bili prisiljeni pokretati sudski postupak. Jer da ste svjesni svojih pogrešaka i nepromišljenosti koje su vas dovele do ovakve situacije te da zbog prouzročenih neugodnosti radnicima ne namjeravate tražiti ništa natrag bla bla ...

probajte

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s onim na "ti". Primjećujem ionako da je na legalisu većina na "ti". U svakom slučaju, zahvaljujem ti i na ovom odgovoru i na pomoći. Što se isplatnih lista tiče (vjerojatno si uočila onaj dio kad kažem da je žalba koja sam pisao - opširna, sa prilozima ima cca 90 stranica), one su u prilogu te žalbe te ih odvjetnik posjeduje. Što se tiče onog dijela u kojem predlažeš dogovor oko obročnog plaćanja, slažem se. No, već je bilo jedno ovršno ročište prije kojeg sam morao podnijeti PPI (prokazni popis imovine). Na tom ročištu sam u dobroj namjeri i u vjeri da ću to uspjeti ishoditi obećao sucu da ću mjesečno otplaćivati po 500 kn do isplate duga. To je ročište bilo oko 4. veljače ove godine. S obzirom na cijelu situaciju, u tih dva mjesece često sam bio u situaciji da nemam dnevno ni za kruh. Tako nisam ni ispunio to obećanje. Zbog toga sada njezin odvjetnik ponovno traži od policije podatke o vozilima (to me ne muči, sva su zaplijenjena, knjižice vozila su u bankama ili na poreznoj, o svemu imam potvrde) te od RFMIORH podatke o zaposlenju (baš je čudan taj odvjetnik, misli da sam se zaposlio kod nekoga pa bi najvjerojatnije htio sjesti na plaću što opet ne može, jer sam samostalni obrtnik koj nije dobitas, ne prima plaću, a dohodak se obračunava prema poreznoj prijavi). Ishođenje tih podataka naravno, on zaračunava (gdje ste vježbenici, učite kako se zarađuje odvjetnički kruh iako mi je ona sa Ugovorom o prodaji stana daleko najbolja i najbrža zarada - odoh i ja u odvjetnike).

 

Zato sam i mislio da bi možda bilo pametno odmah nakon Uskrsa javiti se sucu sa činjenicom da obećanje nisam održao i prijedlogom kojeg bih odmah ispunio.

 

MalenaM, želim ti sretan Uskrs i da tebi bude sretniji nego meni !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Evo mene opet. Dužan sam svima koji su mi pomagali reći kako je dalje bilo. Što se tužbe tiče, njezin odvjetnik je rekao da to nije njegov problem, te da ako ću je tužiti, to je moja stvar.

 

Odlučio sam u međuvremenu napraviti slijedeće. 11.04. nazvao sam njenog odvjetnika telefonom i ponudio iznos od 2000 kn (btw, dug je narastao na cca 4500 kn) koje sam uspio posuditi. Njezin odvjetnik nije htio niti čuti za to. U međuvremenu nismo kontaktirali, sve do 05.05. kada sam odlučio, pažljivo proučivši sve odgovore, napisati dopis naslovljen na općinski sud, zatim na njezinog odvjetnika te samoj ovrhovoditeljici. U dopisu sam naveo svoju izuzetno tešku financijsku situaciju te prijedlog za jednokratnu isplatu 2500 kn odmah, s tim da se cijeli postupak daljnje ovrhe obustavi te da ovrhovoditeljca odustane od svojih daljnjih tražbina i ostatka duga. Dopis sam sudu predao osobno u pisarnici a ovrhovoditeljici posebno i njenom odvjetniku posebno sa povratnicama, poštom.

 

Danas (pardon, već je jučer, 08.05) sam nemalo ostao iznenađen pozivom njena odvjetnika koji je uz prisutnost ovrhovoditeljice pozvao mene da ispunim dato obećanje u dopisu !

 

Otišao sam kod njenog odvjetnika, isplatio sam 2500 kn, odvjetnik je napravio PRIJEDLOG SUDU ZA OBUSTAVU OVRHE u kojem se napominje da sam isplatio 2500 kn te da se ovrhovoditeljica odriče svih daljnjih tražbina. Prijedlog je ovjeren odvjetnikovim žigom, njegovim potpisom, ovrhovoditeljica se također potpisala kao i ja. Odvjetnik je odmah spakirao 2 primjerka za sud (pa pretpostavljam da će ih i dostaviti sudu).

 

Uz veliku zahvalnost svima koji su mi pomagali (ako mi na e-mail dostave svoje žiro-račune rado bih se odužio), osnovna pitanja glase :

 

DA LI SAM POGRIJEŠIO U ČEMU ?

DA LI ĆE KONAČNO BITI OBUSTAVLJEN OVRŠNI POSTUPAK ?

 

Osobno mislim, da ako sud obustavi daljnju ovrhu (s obzirom na to da se ovrhovoditeljica odrekla svih tražbina prema meni), da sam postupio ispravno, ali me ipak zanimaju i druga mišljenja.

 

Što se te djelatnice tiče, u nju sam imao neograničeno povjerenje i da sam imao dovoljno novaca, ne bi do ničega ni došlo. Ali kako je vrijeme prolazilo, ona je izgubila strpljenje ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa to su stvarno dobre vijesti!

pao kamen sa srca, bar malo? nadam se da skupljaš energiju za daljnje rješavanje problema.

 

nego, što se tiče odgovora na pitanje...

trebalo bi biti sve u redu. Jedino bih ja kao prava ziherašica sama odnijela urudžbirati taj podnesak na sud. No možeš otići za par dana u pisarnicu na sud provjeriti je li taj podnesak stigao u spis. Imaš li barem jedan potpisani primjerak? just in case... ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bog, MalenaM !

 

Lijepo je opet da se malo cujemo !

 

Hvala na toplim rijecima. Pao mi je kamen sa srca, i to dosta veliki. Rijesio sam jedan problem. Sada idem dalje. Na slijedeci. Jedino je nezgodno sto se problemi brze javljaju nego ih rjesavam. Pa vjezbam trcanje. Sa problemima. Tko brzi, njemu ... pobjeda.

 

A sad ozbiljno. Kada sam predavao novac, predao sam ih prvo odvjetniku da ih on prebroji. Nakon toga ih je on predao ovrhovoditeljici koja ih je takodjer prebrojila. Tada je ona potpisala ukupno 4 primjerka PRIJEDLOGA ZA OBUSTAVLJANJE OVRHE u kojem njezin odvjetnik konstatira da sam joj predao 2500 kn te da se ona odrice ostatka trazbine.

 

1 primjerak je dobila ona osobno, 2 primjerka je odvjetnik pripremio za slanje sudu, a ...

 

1 primjerak imam i ja.

 

Na svim primjercima (identicni su) nalazi se zig i potpis njezinog odvjetnika, potpis ovrhovoditeljice te moj potpis.

 

Hvala na savjetu za odlazak u pisarnicu... hahaha, ovo je ispalo zgodno. Drugima savjetujem sto puta da odu u pisarnicu u slicnim slucajevima, a sam ne odem ! Jesam li ti rekao da sam smotan ?!

 

Salu na stranu, otici cu odmah sutra ujutro i to ce mi biti za sutra 1. na popisu poslova. I za svaki slucaj cu ponijeti 2 fotokopije svojeg primjerka.

 

Puno hvala, lijepi pozdrav do slijedeceg puta !

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... ne bih htio da ispadne da sam nezahvalan.

 

Kada nekome vjerujete, ostavite radnju bez inventure i po nekoliko dana i ne kontrolirate kolicine roba, ne postavljate suvisna pitanja o kalu ... (kojeg u tom poslu ima puno) ... kada ne kontrolirate kasu i novac u kasi... onda mi kazu da sam glup. Medjutim, osim sto sam glup, priznajem, ponavljam, radilo se ipak samo o bezgranicnom povjerenju. I rijeci na rijec.

 

Kada Vam takva osoba kojoj neprikosnoveno vjerujete, imate strogo profesionalni ljudski, korektan odnos, napravi papazjaniju (da sad ne budem papagaj), dodjete sami u hrpu problema, a onda Vas ta ista jos nagazi ... nozem u ledja, a sto drugo ... onda kada zavrsite jednu fazu, pomisljate na slijedeci korak.

 

ZOO, čl. 210. Stjecanje bez osnove (jer nije priznala primljeni novac kao placu, a objasnjenje suca ... sada kad malo bolje razmislim ... je za puknut od smijeha, da sam znao ovo sto danas znam, ZOO, OvZ, ZPP... mogao sam cak pobiti obrazlozenje suca jer je krivo interpretirao ZOO u člancima o zajmu, sto nema veze s mojim slucajem !) bi mogao biti polazni element za tuzbu za povrat iznosa koje je ona primila.

 

Ni ne znas koliko cijenim tvoje savjete (mozda ih samo malo prilagodjavam konkretnoj situaciji). Neke sam poslusao u potpunosti, neke malo modificirao prema stvarnosti, osnova je ostala ista.

 

Upravo zato sada, prije nego zaista angaziram odvjetnika, zelim pitati :

 

da li mislis da bih temeljem spom. clanka mogao nesto postici ?

 

Ili trabunjam bedastoce ?! Ako je ovo zadnje ujedno i tvoje misljenje, postivat cu ga.

 

A dotle ... puno srdacnih pozdrava !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo s trčanjem ti nije loša fora... fizička kondicija je jako bitna da ti mozak ostane pribran. ;-)

 

Svi su izgledi da će ti ova ovrha biti riješena, pogledaj svakako u pisarnici, ali nećeš sigurno već danas naći u spisu taj prijedlog za obustavu jer nakon što je urudžbiran ili poslan poštom treba nekoliko dana da ga stave u spis.

ipak, dobro je da imaš jedan originalni primjerak.

 

a što se tiče stjecanja bez osnove o kojem smo već čavrljali, meni se to činio kao dobar argument da ispregovaraš smanjenje svog duga. Što ti je srećom i uspjelo.

A da li bi ti bilo pametno sada pokretati postupak protiv nje zbog tog stjecanja bez osnove... Dobronamjerno bih ti savjetovala da svoje sporove smanjiš na najmanju moguću mjeru. Unatoč tome što sam ti rekla da mi se čini da imaš osnova za to (a i iako mi je to posao) razmisli najprije koliko ti se to isplati (pristojbe, trošak...) Mada si puno toga naučio, vrlo ti je to sklisko što možeš, a i kada od sudova očekivati. Kreni ti lijepo dalje i brini se da počneš raditi što je moguće prije...

Ipak ako te što još oko toga zanima, pitaj. Možeš i na pm

:xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru.

 

Kao sto naslov poruke govori ... i u svezi tvog savjeta ... trcim dalje rjesavat probleme, i u tome si u pravu. Mislim, da se ne bih trebao zamarati sa svojevrsnim bedastocama, nego se stvarno primiti posla.

 

Zato trcim dalje. Rjesavat probleme. U svakom slucaju, hvala. Cut cemo se poslije preko pm, ali sad sam malkice umoran. Sto sam vise prisutan tu na Legalisu, dobivam sve vise pm-ova. Ne volim nikog ostaviti bez odgovora, pa sam tako ... odgovarao do valjda 2 ujutro (nemam pojma kolko je bilo sati, samo znam da sam se skljokao na tastaturu).

 

A sad, ozbiljno, idem dalje. Trcat. Da budem brzi od problema. Valjda. I oni dosta brzo trce, ponekad izgubim dah. Onda ga nadjem na Legalisu i nastavim trcat. Bokic ! :trk:

 

P.S. Nema smajlica za trcanje, nego samo Bjezi, ali cu pokusat ne bjezat, nego trcat !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija