Jump to content

prekršajna prijava


anonimno

Preporučene objave

šta znači antidatirana?

 

plod necije bujne maste, podrazumijeva tri suca vps-a koji, iz nepoznatih razloga, krse nekoliko zakona i cine kd lazirajuci vlastita rjesenja na nacin da u njih svjesno i namjerno upisuju proslogodisnje datume sjednice. imate odgovor (tj potpitanje) na vas upit u istoimenom threadu malo nize na prometnom i prekrsajnom, koncentrirajte se na njega, ne na razne veseljake.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"antidatirana" znači da su suci u zakonskom roku održali sjednicu i donijeli su odluku, ali je rješenje izrađeno nakon godinu dana od sjednice (zapisničarka sporo tipka), te je nakon još mjesec dana isto dostavljeno prvostupanjskom sudu koji ga nakon još mjesec dana dostavlja onome kome ga već mora dostaviti.

 

A znate što znači "banana"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, to sam napisao onako sarkastično više.

 

Zato jer je Zakonom o prekršajima propisano za prvostupanjski postupak:

 

Pisani otpravak rješenja o prekršaju izrađuje se u roku od 15 dana od njegova proglašenja, te se najkasnije u daljnjem roku od 8 dana dostavlja osobama koje imaju pravo žalbe.

 

pa si prekšajni sudac u prvom stupnju za razliku od nih na VPS ne može priuštiti taj luksuz da potpiše rješenje godinu dana nakon što je donio odluku

 

Po meni, 15 - 20 dana od dana kada je nastupila apsolutna zastara nema se što više dostavljati bilo kome (u "pravnim" državama)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaći,zastara je sigurno definirana nakon 3god.?

 

ne, nije. evo ti copy/paste iz drugog threada koji cini se ne mozes naci:

 

moras biti preciznija... ako dobro pretpostavljam ovo sto nazivas "prekrsajnom prijavom" je u stvari prekrsajni nalog protiv kojeg si izjavila prigovor?

 

ako je, dvije stvari su bitne za odgovor: kada je pocinjen sam prekrsaj i po kojem zakonu si kaznjena? (ne zakon o prekrsajima-zp nego onaj drugi koji se spominje u tom nalogu)

 

i odgovaraj samo meni, a ignoriraj veseljake, prije ces dobiti tocan odgovor.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerojatno zastara, ali ne i 100% sigurno jer je rjesenje vps-a pravomocno danom donosenja, a u izradi i otpremi se kasni kako na vps-u tako i na 1-stupanjskom kojem se to rjesenja dostavlja (a koji ga onda salju tebi).

ako je protiv tebe vodjen kazneni postupak zbog istog cinjenicnog opisa i ako si tamo oglasena krivom, a to se dogodilo prije nego je vps odlucio o tvojoj zalbi, prekrsajni se mora(o) obustaviti.

trebala bi dobiti rjesenja vps-a (bez obzira je li njim postupak obustavljen ili zalba odbijena) pa tek onda mozes biti 100% sigurna (nema nikakve koristi da izbjegavas primitak, ako to eventualno cinis)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Protiv mene podnesen je kazneni postupak koji je kasnije poništen jer sam ispunila uvijete koji su bili traženi.

 

onda je prekrsajni isao do kraja (do zastare ili do odluke o zalbi), morao bi se obustaviti samo ako je u kaznenom donesena osudjujuca presuda.

 

najvjerojatnije (ma evo recimo 95%) da je nastupila zastara, no kao sto rekoh, za 100% moras sacekati rjesenje vps-a.

 

inace, zastara se racuna od dana kada si pocinila djelo (10.09.2002 god), a ne od dana kada si 1-stupanjski nepravomocno oglasena krivom (12.05.2003 god)

 

i malo si neprecizna, ovo sto sam napisao vrijedi pod uvjetom da je 12.05.2003 doneseno *rjesenje*, a ne *nalog*. ako je ipak nalog, a ti prigovarala, a jos nista, onda je 100% zastara, postupak se vise ne moze voditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vps salje tvom sudu svoje rjesenje. tvoj sud, ako je zastara, proba jednom uruciti, ako ne uspije ko fol zakaci na oglasnu i to je to, vise ne salje (jer ti nema zasto slati, procesna smetnja, nisi osudjena)

ako bas hoces znati pogledaj broj spisa na 1-stupanjskom i odi u njohov kancel, oni moraju imati spis i vps-aovu odluku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija