Jump to content

Isključenje potrošača


anonimno

Preporučene objave

Tebamo savjet,kako isključit neplatišu sa zajedničkog brojila za el.energiju a da on ne može pokrenut parnicu za ometanje posjeda.

Naime stvari stoje ovako,prilikom priključenja brojila navedeno je da se do jedne od garaža dovodi razvodni ormarić s gl.osiguračem a da se od tog mjesta struja razvodi po ostalim garažama ukupno njih 8 ivestitor je osoba A.Vlasnik nad priključkom se vremenom mjenjao,sad sam trenutno ja četvrti po redu.Brojilo je preneseno sa osobe A na B temeljem kpu za garažu sa B na C nalogom elektre prije 11g.,sa C na D (mene) temeljem suglasnosti 7 korisnika garaža pisanom izjavom nedavno.Obzirom da osoba B i sama priznaje da ne plaća struju već 11g a i nema namjeru je plaćati želio bih ga iskopčati sa mreže,problem je u tome što je taj razvodni omarić baš na njegovoj garaži kod osobe B i kao investitor navodi se u el.suglasnosti prijašnji vlasnik osoba A od koje je i kupio garažu to je osoba B.Brojilo je izvedeno na posebnom mjestu i fizički je odvojeno od garaža.Ako mu iskopčam struju na način da ga raspojim na samom brojilu ne dirajući pritom fizički njegovu nekretninu tj. garažu ili taj razvodni ormarić imali tu onda govora o ometanju posjeda ili sl. osnova po kojoj bi mu tužba bila priznata.Hvala svima koji mogu pomoći?E da još i ovo svaka garaža ima interno brojilo nisu baždarena i dogovor je da svi plaćaju po potrošnji svi se dogovora pridržavaju osim osobe B.Imali ovakav usmeni dogovor snažnost međuvlasničkog ugovora iako nije u pisanom obliku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo kako bilo, trebate paziti da vam se ne dogodi strujni udar prilikom iskopčavanja neplatiše, mislim ono nije dobro stajati u vodi i istovremeno prčkati po struji.

 

No, šalu na stranu, za ovo ostalo tu je firma koja se otprilike zove:

 

HEP - Hrvatska elektroprivreda je nacionalna tvrtka koja se bavi proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije i topline.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako nemaš pametniji odgovor mislim da netrebaš lupetat,ako hoćeš dobar vic idi na neki blog sory tebi jemožda smješno meni nije.meni treba ODGOVOR ne usluga HEP-a

 

Možda nisi shvatio ODGOVOR, ali ajde sad ozbiljno. Imaš dvije mogućnosti: prva je urediti odnose putem HEP-a i to je jeftinija i bolja varijanta obavijest istima i zahtjev da postupe kako si to već gore daveo, druga varijanta je tužba i tužbeni zahtjev sudu, što traje malo duže. Sve ostalo počinje sa riječju "neovlašteno" i samim time doveo bi se u situaciju koja ti uz ovaj problem koji imaš ne treba.

 

Zadovoljan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija