Jump to content

Rijekadanas.com


anonimno

Preporučene objave

RIJEKA - Poreznoj upravi Područni ured Rijeka pristiglo je više od 72.000 poreznih prijava na dohodak za prošlu godinu. Do sada ih je obrađeno oko 80 posto, a prema privremenim podacima, rekorderi u primanjima dolaze iz područja nafte i arhitektonske djelatnosti.

 

Tako je iz nesamostalnog rada nepoznati “naftaš” prijavio dohodak od 1,310.045 kuna, što znači da mu je lanjska prosječna mjesečna plaća iznosila više od 100.000 kuna. Iza njega u “top pet” su plaće ostvarene u turizmu, trgovini, građevini i telekomunikacijama.

 

Među obrtnicima i slobodnim zanimanjima rekorder dolazi iz arhitektonske djelatnosti s prijavljenih 2,38 milijuna kuna “ubranog” dohotka, koji, kako neslužbeno doznajemo, već treću godinu drži uvjerljivo prvo mjesto u županiji, a navodno dolazi s Raba.

 

Na drugome mjestu, ali s upola manjim dohotkom, od 1,03 milijuna kuna, jedan je riječki odvjetnik, a iza njega su obrtnici iz područja građevinarstva, trgovine i šumarske djelatnosti.

 

Konačni podaci Porezne uprave, prema riječima Višnje Felker, pročelnice Područnog ureda Rijeka, bit će gotovi kroz 15-ak dana.

 

 

Rekorderi po primanjima

 

Kako Porezna uprava odbija dati podatke kojima bi se bar približno detektirali županijski rekorderi po primanjima, sve ostaje tek na nagađanjima. Tako se može samo špekulirati da je najveća prijavljena plaća vlasnika jedne tvrtke za trgovinu naftnim derivatima.

 

Premda ovi rekorderi na svoja visoka primanja uredno plate porez državi, obične smrtnike koji mjesečno zarađuju nekoliko tisuća kuna u pravilu tako “svemirski” visoke plaće pojedinaca itekao zaintrigiraju i njihovo “razotkrivanje” postaje top-tema kuloara.

 

 

Top pet zarada iz nesamostalnog rada

 

1,310.045 - sektor nafte

834.378 - turizam

444.435 - trgovina

443.147 - građevinarstvo

408.706 - telekomunikacije

 

Rekorderi obrtnici i slobodna zanimanja

 

2,381.618 - arhitekt

1,034.784 - odvjetnik

671.631 - građevinar

523.661 - trgovac

346.392 - šumarske usluge

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija