Jump to content

izuzeć od ovrhe - zadužnica


tonko7

Preporučene objave

Molim vas da mi netko odgovori na :

Koja su sredstva izuzeta od ovrhe na stalnim primanjima, kada se ovrha provodi temeljem zadužnice?

Vrijede li tu ista pravilo o izuzeću kao i kod ovrhe na temelju pravomoćnih rješenja o ovrsi temeljem drugih isprava ili razloga i mogu li se temejem zadužnice plijeniti sredstva na zaštićenom računu, kada je već netko drugi predhodno pokrenuo ovrhu koji nije imatelj zadužnice?

 

Zahvalan do neba! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrijede li tu ista pravilo o izuzeću kao i kod ovrhe na temelju pravomoćnih rješenja o ovrsi temeljem drugih isprava

 

da, vrijede

 

i mogu li se temeljem zadužnice plijeniti sredstva na zaštićenom računu

 

ne, jer to znači da je takav račun već označen kao zaštićen, ali ima problema u praksi kada se sredstva izuzeta od ovrhe trebaju zaštititi od ovrhe prebacivanjem na taj posebni račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dioničar,

imam jedno pitanje tj. treba mi nešto pojasniti. Dali banka može uzimati cijelu plaču,u mom slučaju jedna banka u kojoj sam dignuo kredit poslala je mom poslodavcu dopis i riješenje da mi se oduzimaju moja primanja do isplate kredita tako da ja u svojoj drugoj banci u kojoj imam račun niti ne dobijem jednu lipu. Zvao sam banku i dali su mi odgovor da sam takav kredit i uvijete potpisao i da oni tu ne mogu ništa a knjigovođa od mog poslodavca ne želi banci isplačivati samo trećinu ili dvije nego cijelu plaču usmjeri prema banci kojoj sam dužan.

Mene zanima dali ako otvorim zatičeni račun mogu dobivati barem trećinu plače ili to stvarno nije moguće???

 

Hvala unaprijed i nadam se da će odgovor i drugima pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam "Dioničar" ali pokušat ću odgovoriti ... prilikom potpisivanja ugovora o kreditu u nekoj banci, u sklopu papirologije se obično nađe jedan dokument koji se zove "suglasnost o zapljeni novčanih primanja". Ukoliko je ta suglasnost potpisana na način da ste dozvolili pljenidbu svih novčanih primanja (plaće), a datuma je starijeg od 17.06.2008. godine, u tom slučaju Vaš poslodavac ispravno šalje cijelu plaću u korist banke.

Zaštićeni račun možete otvoriti samo u slučaju kad imate ovrhu na novčana sredstva (kada su Vam svi računi blokirani) ali ne i ukoliko imate samo gore navedenu ovrhu (ovrha na plaću)te Vam u ovom slučaju zaštićeni račun ne bi napravio nikakvu razliku ... Savjet: pokušajte se dogovoriti u banci za reprogram kredita ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija