Jump to content

radno iskustvo na odgovarajućim poslovima


zokac

Preporučene objave

Meni se to automatski čini kao natječaj raspisan za određenu osobu koja treba sjesti na to radno mjesto, pa se kriteriji moraju prilagoditi. "Odgovarajući posao" je fleksibilan pojam odličan za potrebnu manipulaciju, a možda bi bilo dobro i najsigurnije kontaktirati poslodavca pa neka objasni što pod tim podrazumjeva. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e pa upravo to, možeš taj pojam tumačit kako ti paše a zakonske definicije nema, bar ne u zakonu o državnim službenicima, a natječaj i je raspisao ured državne uprave.

Našla sam samo u Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi na šta se misli pod tim pojmom :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zak. o drž. slub. i namještenicima:

 

Uvjeti za prijam u državnu službu

Članak 48.

 

(1) Osoba koja se prima u državnu službu mora imati:

 

a) odgovarajući stupanj obrazovanja,

 

b) odgovarajuće stručno znanje i iskustvo, osim u slučaju prijma vježbenika,

 

c) zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prima,

 

d) hrvatsko državljanstvo.

 

(2) Za prijam u državnu službu osobe koja je strani državljanin ili osobe bez državljanstva, pored ispunjavanja uvjeta propisanih posebnim zakonom, potrebno je prethodno odobrenje središnjeg tijela državne uprave nadležnog za službeničke odnose.

 

(3) Osim uvjeta iz stavka 1. ovoga članka posebnim zakonom, uredbom ili pravilnikom o unutarnjem redu državnog tijela mogu se propisati i drugi uvjeti za prijam u državnu službu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

maaa da :namiguje: , poznata mi je odredba Zakona o službenicima, pa i odredbe Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi ali ti propisi nigdje nedaju pojašnjenje što se podrazumjeva pod radnim iskustvom na odgovarajućim poslovima; kako god ja sam se odlučila nazvat predstojnicu ureda i riješit se nedoumice, nisam dobila predstojnicu jer je nije bilo ali mi je gospođa iz kadrovske pojasnila da se pod tim misli na radno iskustvo stečeno na poslovima gdje smo radili kao VSS, jer ima slučajeva da VSS bude prijavljena kao sss pa time ima staž ali ne odgovarajući, eto ako nekoga zanima :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radno iskustvo na odgovarajućim poslovima tumači se u javnom sektoru kao - iskustvo u struci. Primjer: raspiše se natječaj za pravnika u nekoj pravnoj službi u odjelu za upravni nadzor. traže recimo stručnog suradnika, a pod uvjet stave najmanje godinu dana iskustva na odgovarajućim poslovima. To znači, svi pravnici koji imaju najmanje godinu dana iskustva u pravnoj struci-pravnim poslovima mogu se javiti na natječaj.

 

Što se tiče državnog ispita - u natječaju uvijek stave kao uvjet "položen državni ispit", ali po zakonu stave i napomenu da se na natječaj mogu javiti i osobe koje nemaju položen državni ispit pod uvjetom da ga polože (ako budu primljeni - rok od godinu dana, ne znam više točno-provjerite u Zakonu o državnim službenicima).

 

Oni koji imaju položen pravosudni ispit, ne moraju imati niti polagati državni stručni ispit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad ću ja bit svakom loncu poklopac al moram vam napisat moje iskustvo u javnom sektoru kada je u pitanju radno iskustvo u struci (jer to me iskustvo i potaklo da se na slijedećem natječaju raspitam šta zapravo znači odgovarajuće iskustvo) dakle; natječaj je raspisala bolnica za radno mjesto voditelja pravne i kadrovske službe, jedan od uvjeta je bio godina dana iskustva u struci, ja lijepo pošaljem prijavu i nemogu dočekat da me pozovu na testiranje kad ono obavjest da neispunjavam formalne uvjete u pogledu radnog iskustva u struci :-o , a radila sam kao odvj. vježbenik i kao tajnica škole :vrti: , e pa tko je sad tu lud, zar to nisu pravni poslovi ili sam možda morala u kirurškoj sali ostvarit radno iskustvo da bi zadovoljila taj njihov uvjet od godinu dana u struci, ma ljuta sam kad se sjetim :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Uredba O KLASIFIKACIJI RADNIH MJESTA U DRŽAVNOJ SLUŽBI (NN 77/07)

 

Radno iskustvo na odgovarajućim poslovima u smislu ove Uredbe je radno iskustvo ostvareno u drţavnoj sluţbi ili u radnom odnosu izvan drţavne sluţbe u odgovarajućoj stručnoj spremi i struci.

Radno iskustvo na odgovarajućim poslovima za sve kategorije i potkategorije radnih mjesta drţavnih sluţbenika utvrĎeno je odredbama ove Uredbe ili uredbom kojom se ureĎuje napredovanje u drţavnoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija