Jump to content

oćeva prava


DANILOM

Preporučene objave

nova sam ovdje i zanimaju me neke stvari ,moj dečko ima djete sa svojom bivšom djevojkom,ona mu prvo nije rekla da ima djete s njim a poslje ga je samo zatužila valjda ako sam dobro svatila,za plačanje alimentacije,provedena je dnk analiza i utvrdilo se da je on otac prekrasne male djevojčice koju sam imala priliku upoznat no da ne duljim problem je u tome sša smo dugo vodili borbu da ju vidimo jel ju opče nije htjela dat jel je djete nažalost bolesno,obračali smo se socijalnoj skrbi koja je samo klimala glavom na naše upite i govorila da to nek riješe otac i majka međusobno da je tako najbolje za djete.moj dečko smije djete vidit svaki drugi tjedan od petka popodne do nedjelje al ona to ne dozvoljava možemo doć po nju samo subotom u jutro i vratit ju popodne jer ako ju ne vratimo prijeti policijom.zanima me dal policija izlazi na intervenciju radi tih stvari jel mi volimo bit s njom i njoj je ljepo kod nas vidi se na djetetu al majka nam jednostavno ne dopušta.alimentacija je 700 kn mjesečno to nije ništa mi smo toga svjesni al meni dečko nije stalno zaposlen nekad imamo novac nekad ne al do 10 u mjesecu skupimo za alimentaciju.vidimo je jednom mjesečno to je sigurno i uvjek nešto kupino šta je potrebno za djete al njoj jednostavno nikad dosta,zanima me zašto socijalne ustanove ne poduzimaju ništa više za prava očeva jer nekima je stalo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je dijete staro?

Prvo ste napisali da otac smije dijete viđati petak popodne do nedjelje, a onda ste napisali da majka dozvoljava viđanje samo subotom uz prijetnju policijom?!

Ako postoji pravomoćna sudska odluka temeljem koje dijete može viđati oca od petka do nedjelje, onda se treba toga i pridržavati.

Svaki put kad majka ne dozvoli viđanje djeteta temeljem pravomoćne sudske odluke odmah o tome izvijestiti policiju na način da ih pozovete u trenutku kad bi dijete trebali preuzeti, a o čemu su oni dužni sačiniti zapisnik i o tome službenim putem obavijestitit nadležni centar. Također vi pismenim putem izvijestite nadležni centar.

Ako se to ponovi nekoliko puta u dogovoru sa odvjetnikom idite na financijsku ovrhu temeljem koje će majka biti novčano sankcionirana zbog zlostavljanja djeteta koju ako ne podmiri zamijenit će se kaznom zatvora.

I da vas još ispravim ovdje je prije svega riječ o legitimnim pravima malodobnog djeteta koje je još i sa posebnim potrebama ako sam dobro razumio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

curica ima 4 godine i da radi se o djetetu s posebnim potrebama,da malo sam nerazumno to sročila,otac ima pravomoćnu sudsku odluku o viđanju svoje kćerkice,ali majka to ne primjenjuje tj. dopušta nam da vidimo djete samo subotom sad je još dobro prije smo mogli bit samo kod nje u stanu al sad nam ju daje na cjeli dan da ju vodimo kući,a šta se nadležnog centra tiče bili smo u par navrata al od toga ništa hvala vam na informaciji da to obavimo pismenim putem i na informaciji o policiji možda smo prije bili naivni i glup i nismo se dovoljno raspitali al sad nam je tog dosta stalo nam je do tog djeteta i želimo čim više vremena provodit s njim a zahvaljujuči dobrim ljudima koji nam pomažu nadam se da čemo to ostvarit.majka se stalno seli iz stana u stan šta također smatram da nije dobro za djete,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako otac ima pravomoćnu sudsku presudu kojom je određena dinamika susreta svaki drugi vikend, onda otac pored striktnog pridržavanja tog rješenja, može i treba zatražiti od nadležnog suda proširenje susreta i druženja sa djetetom.

To je prije svega djetetovo pravo, a razlog više je kad se radi o djetetu sa posebnim potrebama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija