Jump to content

Oduzimanje putovnice u stranoj zemlji


ribica77

Preporučene objave

Nadam se da ce mi netko moci objasniti osnovu po kojoj je slovenska policija postupila u slijedecem slucaju:

 

kao putnik na straznjem sjedalu automobila nisam bila vezana u trenutku kada nas je zaustavila slovenska policija. Zatrazili su osobne dokumente, predane su im putovnice.

Kaznu u iznosu 60EUR sam ponudila platiti karticom, nasto su mi rekli da ce mi nece vratiti putovnicu dok ne platim kaznu gotovinom.

Htjeli su mi izdati nekakvu potvrdu i poslati me na bankomat s istom umjesto dokumenata, sto sam smatrala neprimjerenim. Jesam li imala pravo ponuditi placanje kazne karticom (gotovinskom ili kreditnom)?

Takodjer me zanima po kojoj osnovi slovenska policija osobi koja ne pravi problem oko kazne i placanja kazne, ne zeli vratiti putovnicu, koju je izdala RH; za laksi prometni prekrsaj? Jesu li time prekoracili svoje ovlasti? Koji zakon definira pravo da policajac oduzima dokument? Kakva je to potvrda koju izdaju i ima li ona ikakvu vrijednost za slucaj da sam s njom zeljela prijeci u RH?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija