Jump to content

traze od mene da dam otkaz


vucko

Preporučene objave

Poštovani,

 

Radim u javnoj ustanovi koju je osnovao grad, ne mojom krivnjom ona je u likvidaciji, primljen sam u javnoj ustanovi na neodređeno vrijeme radim punih osam ipol godina. Sada traže od mene da dam prijevremeni otkaz sam da grad samnom napravi ugovor o djelu ? U mom ugovoru o radu za stalno u članku jasno stoji ako radinik dobije otkaz ne svojom krivnjom ( u ovom slučaju likvidacija firme) ima pravo na otpremninu za svaku radnu godinu . Ovo govorim iz razloga što me je strah jer žele da dam otkaz iz javne ustanove s tim gubim pravo i na otpremninu i na mogućnost premještaja u grad a ugovor o djelu mi nije jasan zašto kada sam djelatnik grada samo radim u javnoj ustanovi koju je osnovao grad zar me nebi trebali "premjestiti" u grad sa ugovorom za stalnom zašto me sada forsiraju da dam otkaz is ustanove i da pređem na ugovor o djelu ? a da za ustanovu radim beslplatno. Smatram da je to meni sve sumnjivo dam li ja otkaz iz ustanove neće ni biti ugovora o djelu ? Pomagajte !! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

kad su oni tako pametni recite Vi njima lijepo da ćete dati sami otkaz ako Vam prije predavanja otkaza uplate na račun milijon eura :) Malo karikiram, ali kad Vam neko takvu glupost kaže i traži od vas, kao Vaš poslodavac od Vas-sarkazam je najbolja obrana.

 

Nikakav otkaz s Vaše strane ne dolazi u obzir, odnosno možete ga dati ali time gubite puno prava. Ako netko već ne želi da radite-neka Vam sam da otkaz.

 

A još dodatno-čisto sumnjam da bi ugovor o djelu uopće mogao biti primjenjiv u Vašem slučaju.

 

Žele Vas se riješiti na fin i elegantan način-tako da se sami sebe riješite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

 

Uz prethodnu temu molio bih Vas za par odgovora .Da li su oni dužni mene premjestiti u grad obzirom da je grad jedinica lokalne samouprave a prema zakonu o javnim namještenicima i službenicima i ja sam djelatnik koji radi u ustanovi a osnivač je grad. Da li su oni dužni mene premjestiti u grad s mojim ugovorom na neodređeno, a uz to otvorena je i ustanova kojoj je prenešen Ugovor o pravu građenja od ustanove u kojoj ja radim sada, a ponovo grad potpisuje ugovor s tom ustanovom. Ustanova nova radi od 2009. godine kada je moja ustanova u likvidaciji, zanima me da li prenešenim nekim djelom u ovom primjeru prenešenim Ugovorom o pravu građenja su dužni premjestiti i djelatnika koji je za stalno. I zadnje pitanje mogu li svoja prava potraživati putem inspekcije zaštite na radu.

 

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

kukuriku!!!! biće vas još uskoro, rezanje lokalni i raznorazni uprava, na biro kao i ostali narod to ti je prijatelju dijagnoza!!!! evo ti primjer: načelnik opčine civljane sela kod vrlike , naravno aparat djelatnika na državnim jaslama pase proračun, izabralo ga 40 starčadi sa potpisom x kupio par prostora u vrlici iznajmljiva, nepovratni kredit županije za restoran motel u kninu,čer iz vrlike u knin u u cro.osiguranje zaposli a narod gleda! pa če opet srati po braniteljima da su oni krivi, neče li bit oluja ponovo naši bi neki platili za ovo stanje! od nas ih jedino uskok može spasiti ako ih zatvori jer narodu je pun k.socijala i nemanja posla .... uh jesam se napilao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija