Jump to content

zakinuta otpremnina

Anka28

Preporučene objave

Poštovana, mala uputa-i mali savjet-ljudi ovdje dobrovoljno svojim znanjima sugeriraju-napišite ukratko o čemu se radi da olakšate ljudima čitanje, jer imate previše toga napisanog za ovakvu vrstu foruma.

Dobili ste osobno uvjetovani otkaz te ste zakinuti za otpremninu. Da li ste se žalili na odluku o otkazu u roku od 15 dana od primitka iste?

Dijeli na drugim stranicama

Da, žalila sam u zakonskom roku te sam dobila pismeni odgovor da mi se žalba odbija jer da GP "Konstruktor" - Split nije pravni sljednik "Konstruktor-inženjeringa". S obzirom da sam i sama dijelila sudbinu svih zaposlenika, upoznata sam s načinom preuzimanja poduzeća, a u prilog mi ide dokaz koji posjedujem, a to je da sam 1995. godine od istog poslodavca dobila srebrenu plaketu i zahvalnicu za dugogodišnji rad u poduzeću GP "Konstruktor" - Split.

Kao što sam već navela, zbog zdravstvenih problema i 6-godišnje borbe za priznavanje invalidske mirovine, te lošeg financijskog stanja nisam bila u mogućnosti prije tražiti svoja prava sudskim putem, pogotovo iza vi činjenice da je imenovani bio zaštićen. No, pošto se sada protiv istog, zbog učinjenih nezakonitih radnji u pretvorbi poduzeća vodi kazneni postupak, zanima me da li mogu podnijeti privatnu tužbu da mi se isplati zakinuta otpremnina tj. iako je prošlo 8 godina da li u mom slučaju vrijedi izuzetak zbog kojih ne nastupa zastara.

Hvala!

Poštovani,

Odvjetnika ne mogu angažirati od mirovine od 1.311,00 kn. Sama bih podnijela tužbu.

Dakle, od 1975-2003. godine neprekidno sam bila zaposlena u tom poduzeću Poslodavac mi je isplatio otpremninu za zadnjih 10 godina, a za prvih 18 godina ne. S obzirom da postoje izuzeci kada ne nastupa zastara (vođenje kaznenog postupka protiv poslodavca i dr.), zanima me da li imam pravo ili ne podnijeti tužbu nadležnom sudu. Samo to.

Srdačan pozdrav!

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija