Jump to content

Lažno predstavljanje(pismeno)


koka24

Preporučene objave

Imamo obrt te mi je jednog dana došla inspekcija po prijavi.Pismenu prijavu faxom su poslali tzv. "Mještani .........",znači mještani mjesta gdje mi živimo.Inspektori su sve pregledali,te je bilo sve u redu,da bi nakon 3 tjedna opet dobili fax od "mještana ......" te se opet pojavili inspektori kod nas po prijavi te opet sve u redu.uglavom muž je tražio da vidi tu pisanu prijavu,te vidio da je fax poslan od gospodina s kojim se znamo te koji se bavi istim poslom kao i mi,samo je iz drugog mjesta,ali u istom mjestu imamo tzv. trgovinu.mene sad zanima da li ga možemo tužit za lažno predstavljanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sa optužbom za lažno predstavljanje čini mi se pomalo promašeno. To bi bila kao -anonimna prijava.

 

Činjenica je, međutim, da je prijavljeno lažno, odnosno neutemeljeno. Lažna prijava je kazneno djelo. A kako prijava dolazi od konkurencije i to dva puta, teško bi prijavitelj dokazao da tu nije bilo zle namjere , nego je postupio kao savjestan građanin.

 

Možda da za početak pismeno prijavite obrtničkoj/gospodarskoj komori, ima tamo sud časti. A o tužbi za eventualnu naknadu štete se posavjetujte sa odvjetnikom.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako ne znamo, ali ja ipak polazim od možda vjerojatnije pretpostavke kako su za zaprimanje obavijesti o kaznenim djelima nadležni policija i državno odvjetništvo a ne neka druga tijela, te da dotični gospodin vjerojatno ne stavlja drugom gospodinu koji ima obrt na teret neko kazneno djelo za koje će ga prijaviti inspekciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija