Jump to content

Poseban račun - smanjena uplata


Marina123

Preporučene objave

Poštovani,

banka je poslala u moju firmu zahtjev za naplatom - navodne - stare ovrhe, s prijetnjom da ako im se ne uplati određena svota slijedi naplata s računa firme. Napominjem da je dug nastao u periodu do poslane prve ovrhe na moju plaću i firma svaki mjesec upućuje s mog računa određenu svotu u dotičnu banku. Samim činom, mene su sada zakinuli za dio zakonski zagarantirane svote koju primam na poseban račun. Da li su to smjeli napraviti i da li se banka može naplatiti s računa firme ? Ili ovrhe čekaju na red naplate kada se oslobode neka sredstva na računu ? Da li firma smije dirati u moj zakonski dio od 1/3 plaće, a da ne dobije moj pristanak? Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

banka je poslala u moju firmu zahtjev za naplatom - navodne - stare ovrhe, s prijetnjom da ako im se ne uplati određena svota slijedi naplata s računa firme. Napominjem da je dug nastao u periodu do poslane prve ovrhe na moju plaću i firma svaki mjesec upućuje s mog računa određenu svotu u dotičnu banku. Samim činom, mene su sada zakinuli za dio zakonski zagarantirane svote koju primam na poseban račun. Da li su to smjeli napraviti i da li se banka može naplatiti s računa firme ?

 

Banka ne može naplaćivati Vaš dug s računa tvrtke u kojoj radite.

 

Ili ovrhe čekaju na red naplate kada se oslobode neka sredstva na računu ?

 

Ovrhe na plaću, kao i ovrhe na novčana sredstva imaju redoslijed naplate.

 

Da li firma smije dirati u moj zakonski dio od 1/3 plaće, a da ne dobije moj pristanak? Hvala unaprijed na odgovoru.

 

Ukoliko ste potpisali suglasnost o zapljeni primanja (kad ste podizali kredit) prije 17.06.2008. godine, može Vam se plijeniti dio plaće koji je naveden u toj suglasnosti. Ukoliko se radi o suglasnosti koja je potpisana nakon navedenog datuma, može Vam se plijeniti samo 1/3, dakle 2/3 Vam ostaju na raspolaganju uplatom na zaštićeni račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preporuka je da prvo pregledate sve dokumente koje imate a vezani su uz taj kredit,posebno zahtjev za suglasnost o zapljeni primanja, zatim zamolite računovodstvo Vašeg poslodavca da Vam kopiraju taj dopis od banke i sa svim tim papirima u banku. Ukoliko Vam u poslovnici ne budu mogli dati odgovor na to sve, tražite nekog tko će moći te svakako ostavite pisanu reklamaciju.

Ukoliko se pokaže da su sredstva zaista nezakonito isplaćena, zatražite povrat sredstava također pisanim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, ono što mene interesira je da li se uzima u obzir dio plaće koji je slobodan ili mogu zagrabiti i u zaštićeni dio. U toj banci nisam potpisala zapljenu cijele plaće. A pošto se njima redovito uplaćuje rata svaki mjesec ovaj dio je samo jedan manji dug koji je razlika nastala u periodu od dva mjeseca od neplaćanje i slanja ovrhe banke u moju firmu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija