Jump to content

Plomba zbog ovrhe nad bivšim vlasnikom??


yuma

Preporučene objave

Dobar dan!

 

Zainteresirana sam za kupnju jednog stana, ali papiri mu nisu potpuno čisti i voljela bi da mi netko tko se bolje razumije objasni kako je došlo do ove situacije i koji su rizici za mene.

 

Stan je 2009. godine prodan od fizičke osobe jednoj firmi (nazovimo ju F1). Sredinom ove godine, u 5. mj ta firma ga je prodala drugoj firmi (F2), točnije piše ovo:

"Temeljem ugovora o kupoprodaji od xx. svibnja 2011.godine i izvoda iz sudskog registra od xx.svibnja 2011.god. uknjižuje se pravo vlasništva na nekretnini z.k. vlasnika (F1) za korist (F2)."

 

Znači F2 je trenutno uknjižen kao vlasnik. Zatim, krajem 6. mjeseca ove godine min. financija pokreće ovrhu nad F1 i stavlja polombu na stan. Taj postupak i dalje traje i stano se produžava. Trenutno piše: "SPIS U KALENDARU, ROK xx.2011." i pod način rješenja: INI PREDMETI.

 

Može li netko pojasniti kako je moguće da je stavljena plomba zbog ovrhe nad BIVŠIM vlasnikom? Ovrha se vodi nad F1, a trenutni vlasnik je F2. Na stanu nema nikakvog tereta. Ako bi se ta plomba skinula i ja kupim stan, postoji li opasnost da se na isti način ponovo stavi plomba zbog ovrhe nad F1?? Ili još gore, da na kraju svega ostanem bez stana?

 

Svaki savijet i mišljenje je dobrodošao!

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija