Jump to content

Tužba radnika radi neplačanja prekovremenih sati???


Alen-RI

Preporučene objave

Poštovani,

moj problem je ovakav:radio sam u jednoj firmi-ugostiteljska kao voditelj,nakon sezone istekao mi je UOR u kojem je među ostalim stajalo da imam pravo na preraspodjelu sati.Tokom sezone moj nadređeni mi je usmeno rekao i tražio da budem stalno prisutan na poslu što sam i radio ali i zapisivao satnicu za radnike tako i za sebe.Svaki mjesec sam predavao satnicu u knjigovodstvo koje je evidentiralo sve sate. Međutim,meni na platnoj listi nisu platili rad u drugoj smjeni kao ni ostalim radnicima,noćne sate a ni prekovremene. Cijeli slučaj sam prijavio odgovornoj osobi u firmi i nakon 15 dana državnom inspektoratu.Trenutno smo na sudu.

Mene osobno zanima dali su oni dužni meni platiti prekovremene sate,u opisu posla ne piše da sam samostalan voditelj tj. da mogu samostalno voditi posao. Firma govori da ja nisam mogao sam sebi voditi sate a ja neznam tko mi je mogao drugi upisat kad sam ja bio na poslu svaki dan po 12-16 sati. Nisu me ni upozorili svih 7 mjeseci da ne smijem toliko puno raditi nego su šutili i sad kad sam ih tužio kažu da ja nisam mogao sam sebi voditi sate .

pitanje je sljedeće: dali ja imam pravo na naknadu prekovremenih sati i naknadu za smjenski rad kao i za noćne sate??

Moloim HITAN odgovor,

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija