Jump to content

pomoć oko ovrhe za koju nisam kriv


makyosijek

Preporučene objave

dakle slijedeća je stvar u pitanju, kao mlad sam dobio prvi posao 2006. g za tada odličnu plaću od 5050 kn u jednoj firmi koja je završila propašću nakon tri i pol godine rada u njoj. Međutim nakon nekog vremena sam uzeo kredit za auto u Volks banci i plaćao ga redovno dok nije došla ta kriza i dok plaće više nisu sjedale o propasti firme se zataškivalo do zadnjeg dana, auto sam supio otplaćivati još nekoliko mjeseci i onda stavio u oglas, rješio sam se kredita na način da smo ja i dotični potpisali sporazum kod javnog bilježnika gdje je on dužan platit sve zaostatke i slijedeće rate kao i kazne i sve ostalo vezano uz taj auto. On je to i činio nekoiko mjeseci i odustao, auto nije vartio, nit ga je prodao jer ne može (knjižica vozila je u banci), lik je promjenio broj mobitela, adresa mu je na osobnoj u Novalji ali znam da je tamo ljeti a inače u Zg ja sam iz Os nije mi palo na pamet tražiti ga jer bi to bilo ili palicom ili nečim ubojitijim. Ukratko banka se ogradila i potraživanje je naplatila od Croatia Osiguranja kako i piše u ugovoru o kreditu. Oni su danas na moje ime poslali ovrhu u cijeloj vrijednosti glavnice i kamata i sudskih troškova itd. znate kako to ide. Dakle ja svoj auto nemam već dugo. on ne plaća kredit. ja sam kriv. Dali mi netko može pomoći i reći što je najbolje učiniti. Auto nije zaplijenjen iako su govorili da tako mora biti pa da ga prodaju i onda ostatak ovrhe se naplaćuje....MOLIM VAS KO ISUSA BOGA POMOZITE :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zeznuta situacija!

 

Vidim da ste potpisali sporazum kod j.b. da će on plaćati rate kredita. Stvar je u tome da bi vi trebali kod banke ili kod njega provjeriti, da li je on plaćao taj kredit u vaše ili u svoje ime. Ukoliko je plaćao u vaše, tada je to ugovor o preuzimanju ispunjenja i CO može protiv vas bez problema pokrenuti ovrhu. Međutim, ako je taj lik plaćao vaš kredit u svoje ime i banka je to prihvatila, onda taj sporazum kod j.b. znači ugovor o preuzimanju duga i u tom slučaju je možda ta ovrha protv vas neosnovana.

 

Znači, to je potrebno hitno provjeriti! Jer ako se radi samo u preuzimanju ispunjenja, to je dvostrani pravni posao između vas i tog lika, pa banka još uvijek vas ima kao dužnika, te je stoga i razumljivo zašto je protiv vas pokrenula ovrhu.

 

U najgorem slučaju, vi možete na kraju tužiti tog tipa kojem ste prodali auto, za svu tu glavnicu i troškove...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

on je plaćao na moje ime kredit ... dakle uzeo je keš i otišao u poslovnicu uplatio je na broj kredita koji je na moje ime. mi smo samo kod javnog bilježnika napravili sporazum. sada nemam auto do njega ne mogu doci auto pitaj boga di je a ovrha je stigla. e sad me zanima kako dalje dali njega tuzit . dali je sporazum kod javnom biljeznika valjan i na osnovu njega ja imam pravo ga tuziti. ja znam da cu morat platit tu ovrhu u cijelosti ali kako sebe naplatiti kako vratit auto barem. jer ako je sporazum ništavan onda mogu i u policiju otiči i tuzit ga za krađu auta....nemam pojma skupljam sve savjete da krenem dalje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija