Jump to content

Natječaj za prijem u radni odnos u državnu službu


jhoed

Preporučene objave

pozdrav,

 

molim savjet u vezi sljedećeg.

 

održan je natječaj za prijem u radni odnos u državnu službu u području zdravstva (traži se 20 medicinskih tehničara). našlo nas se 3 kandidata, sa više od 10 godina radnog iskustva kao med. tehničar, koji sumnjamo (možda ih ima i više, ali mi se poznamo, pa smo se uspjeli kontaktirati) na ispravnost postupka. naime jedan od kandidata ima radnog iskustva u traženom području i višu skolsku spremu od potrebne, sljedeći kandidat ima višu stručnu spremu od potrebme, ali nema radnog iskustva u tom području zdravstva, a 3. kandidat ima traženu stručnu spremu i čitav život radi u baš tom području zdravstva.

 

usmeno sam dobio informaciju da se nisam našao na listi primljenih kandidata unatoč tome što imam višu stručnu spremu, zbog toga jer nemam radno iskustvo u tom području. naknadno sam došao do saznanja da druga dvojica kandidata koji nisu primljeni imaju iskustvo i unatoč tome nisu primljeni. naravno da postoji mogućnost da svi primljeni kandidati imaju višu stručnu spremu i više iskustva, ali to čisto sumnjam.

 

dodatno na usmenoj provjeri znanja sve su nas pitali isto pitanje.

 

želim uložiti žalbu i nadam se poništiti natječaj. no na rješenju natječaja ne piše ništa osim imena primljenih kandidata, a ne želim se pozivati na indicije rekla kazala.

da li je u ovom slučaju relevantan zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi (tamo piše da provjera mora biti pismena i da rješenje mora osim imena primljenih kandidata sadržavati i njihovu stručnu spremu i godine radnog staža).

 

AKO NE!

na koji način, odnosno koji je postupak kako bih mogao

utvrditi kvalifikacije primljenih kandidata i ukazati na neregularnost natječaja.

 

da li postoji neki zakon (i kako se zove) koji određuje da se mora izvršiti npr. pismena provjera znanja na koji bih se onda mogao pozvati da je natječaj bio neispravan.

 

HVALA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija