Jump to content

Priprema za razvod

ppavic

Preporučene objave

Poštovani,

obraćam vam se sa molbom za stručnu pomoć. Naime, u braku sam 10 godina. Imamo dvoje malodobne djece (ispod 10 god.). Već godinama odnos između mene i supruga ozbiljno je narušen njegovom višegodišnjom nevjerom i lošom međusobnom komunikacijom. Na stranu sam stavila to što me je povrijedio, lagao, omalovažavao, jer je pored svega toga vodio računa o djeci, sudjelovao je u odgoju i zajedno smo donosili odluke vezane za djecu a to mi je bilo najvažnije. Dakako da smo za dobrobit naše djece "glumili" skladan brak. Međutim, s vremenom je sve manje sudjelovao u odgoju, sve se manje igra sa njima, razmišljanja vezana za djecu (odgoj, obrazovanje i dr. potrebe) u većini slučajeva potpuno su nam različita tako da je daljnji zajednički život loše rješenje i za nas i za djecu. Ono što je on poduzeo je to da nas je iselio iz podstanarskog stana i preselio u kućerak (40 m2) koji je sklepao bez moga znanja.Doslovno sam došla kući s posla u podstanarski stan u kojem smo živjeli i zatekla stan bez namještaja i djece i obavijest da dođem na novu adresu jer mi više tu ne živimo! Kako nisam imala gdje otići, a bez djece nisam ni htjela, bila sam prisiljena doći tu, živjeti i gledati kako u novoj sredini djeci ne mogu ništa pružiti. U školu idu u mjesto iz kojeg smo doselili, svi prijatelji su im tamo.... Kad sam počela razmišljati o razvodu, raspitivati se i sl. shvatila sam da je moj suprug prisilno preseljenje napravio kako bi bio u boljoj poziciji prilikom razvoda braka. Iz svega pročitanog na ovom forumu proizlazi da bi djeca mogla pripasti njemu pošto bi ja nakon razvoda morala otići u podstanare, jer druge mogućnosti nemam. On ima stalno prebivalište i sobu za djecu. Ne usuđujem se pokrenuti razvod (sporazuma sigurno neće biti) da ne ostanem bez djece, a daljnji zajednički život je, kako sam gore navela, loše rješenje za svih. Molim sve koji mogu pomoći svojim iskustvom ili stručnošću da mi savjetuju što napraviti. Želim da djeca žive sa mnom ne zato što sam sebična, već zato što mislim da je to za njih najbolje jer ih puno bolje poznajem, znam kako se postaviti u određenim situacijama,na koji način im pomoći, jer sam i do sada ja bila ta koja ih je njegovala kad su bili bolesni, vodila na cijepljenja, sistematske pr., pomagala im u rješavanju svakodnevnih "dječjih" problema, odlazila na vrtićke, školske sastanke, održavala redovno kontakt sa učiteljicama i tetama..... E da ne zaboravim, oboje imamo stalno zaposlenje. On je utjecajan i ima poznanstva koja bi mu mogla "ići na ruku " u ovom cijelom procesu. Ne namjeravam poduzimati ništa dok se ne pripremim i zato trebam vašu pomoć. Unaprijed hvala!

Dijeli na drugim stranicama

„Želim da djeca žive sa mnom…“

Vrlo ste slikovito opisali sebe kao majku koja zaslužuje „svoju„ djecu i to će vam u svakom daljnjem postupku kojega budete, eventualno vodili, donijeti „pobjedu“ .

„Onaj drugi“ , ON je samo njihov biološki otac i ništa više !!

Samo se obratite nadležnom CZSS a oni će vam već dati daljnje upute za Vašu dobrobit.

• 1 mjesec kasnije...

Evo sam konačno našla stan. Što sada? Predati zahtjev za razvod? Koliko uopće traje proces od trenutka predaje zahtjeva do odluke o tome s kim će djeca živjeti? Naime, ja plaćam podstanarski stan u kojem ne živim niti imam namjeru useliti u njega bez djece. Postoji li nekakvo "hitno" privremeno rješenje o životu djece sa jednim roditeljem dok se ne okonča razvod i donese konačno rješenje? Vrlo lako se može dogoditi da me suprug izbaci iz stana u kojem sada živimo kad vidi da sam pokrenula razvod. Ja ne želim otići bez djece. Ima li on pravo na to? Koja su moja prava? Molim Vas pomozite, ne želim pogriješiti!

ako je kućerak sklepan u braku on je bračna stečevina

to znači vlasništvo oba bračna partnera 1/2 i 1/2 bez obzira na čije ime glasi i na doprinos u gradnji.

u gruntovnici izvaditi vlasnički list .

provjeriti način i datum stjecanja nekretnine.

sudu podnijeti tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine.

nakon navedene provjere.

Hvala na brzom odgovoru!

Kućerak je prije bila garaža i skladište koju je sagradio njegov otac na svojoj zemlji. Moj muž ju je preuredio u prostor za stanovanje. Tako da mislim da od toga nemam ništa. Može li me on izbaciti, a da djeca ostanu s njim? Koja su moja prava? Mogu li tražiti (i od koga!) privremeno rješenje o životu djece sa jednim roditeljem do okončanja razvoda tj. konačnog rješenja? Koliko to traje?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija