Jump to content

hrvi oslobađanje od plačanja komunalnog opremanja


idrizi

Preporučene objave

bok lipi moji!

Ovako... upoznah se sa činjenicom da mi se može besplatno izvršiti priključenje na plinsku mrežu, jer sam rvi, pa ja pitao u plinacru je li to tako!? (radi se o gradu sisku), na što su mi odgovorili da priključak dobivam bez naplate( oko 7000 kn),ali da uz par papira moram priložiti potvrdu od mobms-a da sam rvi trajno. Super ja mailom zatražio potvrdu ,kad danas stiže koverta... a unutra samo da me ne traže iz uprave za stambeno zbrinjavanje i broj cipela uz moju smrtovnicu kao dodatak. ne mogu vjerovati da su toliko mogli zakomplicirati stvar! Pa ne tražim ministarstvo da mi priključi plin na kuću. Za to trebam prikupiti DEVET (9) potvrda ,, kopija ,ali ne starijih od šest mjeseci, kojekakvih izjava, i što me je šokiralo kao dodatak, ako sm moguće od 1990 prijavljivan u različitim opčinama da iz svih njih zatražim po još tri(3) potvrde!!!!!

Užasno. Ne mogu si zamisliti tog prijatelja koji je jadan tijekom rata , a nema ih mali broj, mijenjao mjesto prebivališta kao prognanik, što ja srečom nisam bio, ali da mi je samo sjesti za stol sa "znanstvenikom " koji je sastavljao ove nebuloze, a koje su potrebne da oni izdaju potvrdu da sam rvi trajno. Hej priključujem plin na svoju kuću, za koju sam digao hipotekarni kredit da je mogu adaptirati, nisam tražio državu da mi da mjesto gdje ću smjestiti i othraniti obitelj, i uz božji blagoslov da me čuva kako bih za nekih 20-tak godina isti otplatio.

Kažu hrvatski borci rvi imaju prava, ma kakva prava ako ja moram završiti seminar iz državne uprave,da mogu shvatiti što od mene traže. Toliko. Nisam htio biti predugačak, no jedno su uspjeli, odlučio sam da više ni jednim zahtjevom neću tražiti bilo kakvu pomoć od mog ministarstva jer izgleda da ih je previše tamo zaposleno pa izmišljaju toplu vodu da imaju što raditi,aja im ne elim dati posla ,neka planduju kao i do sad.slijedeća teme će biti kako ugušiti administraciju.

pozdrav i za domovinu spremni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam za druge, ali prijatelju ja te nisam shvatio??

Tebi se kažeš ne da skupljati 9 potvrda da bi bio oslobođen iznosa od 7000 kuna. Onda ti, znači, imaš para!

Meni se nedavno dijete rodilo pa sam morao skupiti desetak potvrda da bih dobio pomoć za opremu djeteta u iznosu od 1900 kuna, pa sam to sa veseljem učinio.

Ti kako hoćeš, ali sam si si kriv, a ne krivi druge za to! :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

grozni je napisao:

svemirac vidim da si čitao ovu temu a upučen si šta se to traži od papira za priključak plina pa si mi mogao pomoći naravno ako želiš.Pozdrav. :namiguje:

 

kao prvo moraš biti 100% vlasnik kuće

 

odi u gradsko poglavarstvo ili na općinu gdje bi ti trebali sve objasnit.

 

u mom gradu bilo je dovoljno zahtjev predat na poglavarstvo,koje je onda slalo upit na ministarstvo,dali imaš ili nemaš pravo na priključak.

 

sretno :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

A šta je sa kućom u izgradnji ??

Svi papiri legalna gradnja 100%, vlasnik 1/1....

 

Koji je postupak tu u vezi dobivanja komunalnih priključaka ?

 

 

imaš kompletnu infrastrukturu gratis.

odeš u poglavarstvo,HEP,vodovod,itd i raspitaš se šta treba od dokumentacije.

 

građevinsku dozvolu isto tako ne plačaš ako gradiš kuću po kvadraturi koja ti po zakonu o stambenon zbrinjavanu branitelja pripada.

 

ako je kvadratura veča od toga plačaš razliku(tako sam i ja platio razliku)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ajd bok!

 

Nije stvar da li ja imam volje ili nemam ,želje, mogućnosti

ili nešto treće: stvar je principa- ako je donešen zakon da imam na nešto pravo i to pravo je jednokratno, pa boli ona stvar administraciju hoću ja iskoristiti to pravo na šupi, zgradi NOB-ea ili na kući, razumiješ!

Dali su mi pravo na uvoz auta, gdje smo bili oslobođeni carine i drugog, i šta sad- pravo je bilo isto tako jednokratno a to pravo mi je nezakonito oduzeto jer nisam imao sredstava da si ga kupim ,a ti mi pričaš što bih htio. Htio bih pravo da ti kažem da me ne vuku za nos kojekakvi #OOPS#vjetri koji su sva prava iskoristili i to maksimalno ,ali bez brige ,nisu pomogli drugima koji kao i ja za neke nismo imali pojma. Kažem , htio bih ali ... vidiš kasnim. Htio bih prijatelju moj da još ono koliko mi je dragi Bog odredio odgulim pošteno, da mi obitelj ne zadesi kakva bolest ,to bih htio, a prava koja su donijeta i zakonom regulirana nisu za moje niti ičije želje, nego ih treba omogučiti svima i to da ih mogu konzumirati ja sa 4 razreda O.Š. i onaj sa 5 fakulteta.

Pozdrav, i za domovinu spremni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da kratko pojasnim ukoliko nemaš pravo na kredit od od MOBMS-a nemaš pravo niti na potvrdu za oslobađanje od plačanja za komunalno opremanje.

Postoje neke pojedine lokalne uprave/samouprave koje bez obzira na MOBMS poštuju braniteljski trud i samoinicijativno daju popuste ili oslobođenja od plačanja pojedinih infrastrukturalnih dijelova.

Svaka čast tim lokalnim upravama što poštuju branitelje za razliku od ostalih koji jedva čekaju da maznu koju kunu građanima bez obzira na to što su pojedinci bili spremni dati svoj život da bi oni sada mogli uživati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PrEsVeTli je napisao:

Samo da kratko pojasnim ukoliko nemaš pravo na kredit od od MOBMS-a nemaš pravo niti na potvrdu za oslobađanje od plačanja za komunalno opremanje.

Postoje neke pojedine lokalne uprave/samouprave koje bez obzira na MOBMS poštuju braniteljski trud i samoinicijativno daju popuste ili oslobođenja od plačanja pojedinih infrastrukturalnih dijelova.

Svaka čast tim lokalnim upravama što poštuju branitelje za razliku od ostalih koji jedva čekaju da maznu koju kunu građanima bez obzira na to što su pojedinci bili spremni dati svoj život da bi oni sada mogli uživati.

 

nema kredit veze sa tim pravom...po toj logici u povoljnjem je položaju onaj koji nema ništa od onoga koji je posjedovao kuću a nije npr. imao priključak na plin ili je imao septičku a sad se želi spojit na kanalizaciju.

 

lokalna samouprava je dužna svima RVI osigurat infrastrukturu.

 

 

ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izdaje odgovarajuću potvrdu za branitelje koji posjeduju kuću a nemaju kompletnu infrastrukturu,kao i za one kojima je odobren kredit za poboljšanje uvjeta stanovanja na istome stambenom objektu.

 

 

 

 

jedino ako netko koristi kredit za kupnju kuće ili stana,nema pravo na oslobađanje jer se smatra da je kupio kuću ili stan sa svim priključcima...dok onaj koji koristi kredit za izgradnju kuće ima na to pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo ovako moj prijatelju!

polako čitaj jer sam tako i pisao,šalim se:

1.potvrdu o prebivalištu, odnosno boravištu od 1990. god do danas( za sve članove obitelji)

2.

 

vlsnički list za nekretninu za koju se traži besplatno komunalno opremanje

3.potvrdu općinskog suda, z-k odjela nadležnog prema mjestu prebivališta,odnosnoboravišta o tome da li ste vi ilivaši članovi obitelji uknjiženi kao vlasnici ili suvlasnici kuće ili stana od 1990. do danas.

4.potvrdu gradsko stambeno komunalnog gospodarstva( za sve članove kučanstva) o tome da li ste vi ili netko od članova kučanstva uknjiženi kao vlasnici, odnosno korisnici kuće ili stana od 1990 do danas.

5. uvjerenje područnog ureda za katastar i geodetske poslove nadležnog prema mjestu prebivališta s iskazom i upisanim načinom iskorištavanja k.č. koje vi ili netko od članova kučanstvaposjedujete ili ste posjedovali od 05. kolovoza 1990. do danas.

6.potpisanu i ovjerenu izjavu da na području rh, osim nekretnine za koju tražiteostvarivanje prava na besplatno komunalno opremanje, nemate (niti ste imali) u vlasništvu ili suvlasništvu kuću ili stan od 05.08. 1990( koju dobiješ u privitku dopisa).Ukoliko imate suprugu i djecu u izjavi navedete i njihove podatke, ali roditelje ne navodite kao članove kučanstva.

7. kopiju katastarskog plana za objekt na adresi vašeg prebivališta, sa ucrtanim objektom i kučnim brojem.ako kućni broj nije ucrtan na objektu ili objekt nije ucrtan dostaviti rješenje okućnom broju. na katastarskom planu treba biti označena identifikacija katastarske sa z.k. česticom.

8. potvrdu područnog ureda o tome da li ste vi ili vaši članovi kućanstva ostvarili pravo na obnovu.

9. uvjerenje regionalnog ureda ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva o tome dali ste vi ili članovi kućanstva stambeno zbrinuti darovanjem kuće ili stana u državnom vlasništvu , darovanjem građevinskog materijala za popravak, obnovu i nadogradnju, odnosno izgradnju obiteljske kuće ili stana .

 

A sad još i ovo: u slučaju da ste viili netko od članova vaše obitelji u razdoblju od 1990 do danas imali prijavljeno prebivalište, odnosno boravište, u različitim općinama ili gradovima, potrebno je dokumentaciju pod tč. 3., 4., i 5. dostaviti iz svih područja.

dokumentacija koju šaljete ,normalno, ne smije biti starija od 6 mjeseci.

 

 

 

prijatelju što ti ovo govori ili na što te navodi? zar ne misliš da su znači mnogi koristili to pravo bez imalo reda i kontrole , na više lokacija u rh pa i na vikendicama, a volio bih imati uvid u dokumentaciju bar za moju županiju , kao i za spisak branitelja za koji nikako da ugleda svjetlost dana, pa korištenja kredita na ime invalidnosti, dodjeli dionica kvalitetnijih poduzeća i tako dalje , po tome stvarno izgleda da se netko vodio na spisku samo radi prava ,ne i obaveza.

pozdrav i za domovinu spremni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani "idrizi"

 

Molim te napiši mi gdije da pročitam Zakon o zadanoj temi.

 

Ukratko:

HRVI trajni,10 god. u mirovini,supruga nezaposlena sin nezaposlen,kćer radi,suprugina Majka 80 god. umirovljenik sa 900.kn kod nas na skrbi i nemamo dodatnih primanja za njezinu Majku.

Nemamo gradski vodovod ( do cijevi oko 50 m) Nemam priključak za plin ( cijev do susjeda oko 80 m)

Kako ishodovati papire. (okolica Bjelovara)?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav svima!

 

Imam jedno pitanje pa molim odgovor ako mi netko može pomoći. U postupku sam dobivanja građevinske dozvole ili kako se to sada zove riješenje o uvjetma građenja. Pošto sam dijete poginulog branitelja i sa ovom gradnjom po prvi puta riješavam svoje stambeno pitanje dobila sam od Hrvatskih voda 50% popusta za vodni doprinos a općina u kojoj grdim kuću se odrekla u potpunosti komunalnog doprinosa. Zanima me dali imam kakav popust (pravo) na komunalne priključke tipa vodovod, kanalizacija, el. energija, telefon i plin te koja je procedura za ostvarivanjetog prava ako gima, unaprijd hvala za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svezi ove teme opisao bih i svoj slučaj. Živim inače u Tenji koja pripada pod grad Osijek, a htio sam ishoditi oslobađanje od plačanja naknade za kanalizaciju.

Traženi su mi isti podaci kao i kolegi i sporna je točka 6. gdje se pismeno moraš očitovati (pod materijalnom i krivičnom odgovornošču) da od 1990. do danas nikad nisi imao drugu nekretninu osim sadašnje, a isto ni članovi tvoje obitelji. Ovdje se računa i ako si eventualno dobio neko nasljedstvo i prodao. Kako sam prije nekoliko godina dobio u nasljedstvo dobio trošnu kućicu na selu koja ne vrijedi ništa ali se vodim kao vlasnik, automatski ne mogu potpisati tu izjavu. Zato sam od svega toga odustao i poklonio državi ili kome god već oko 4000 kuna.

Lijep pozdrav svim braniteljima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija