Jump to content

Plinski bojleri za centralno grijanje i dimnjaci-Zakon NN 92/10

kamenjarac

Preporučene objave

Pozdrav,

U stanovima stambeno-poslovne 5-katnice ( 20 stanova + lokali u prizemlju) nalaze se kombi-plinski uređaji . Moj je 18 KW a čini mi se i ostali.

Nedavno je jedan stanar htio zamijeniti pokvareni plinski bojler ali to nije bilo moguće zbog zabrane dimnjačara koji je utvrdio da je na tom dimnjaku dozvoljeno 3 ložišta a ima ih 5 ( ?) .

Navodno treba rekonstrukcija dimnjaka i promjena svih plinskih uređaja za centralno grijanje na tom dimnjaku u skuplje kondenzacijske.

GSKG za sad tvrdi da je to stvar dogovora suvlasnika i predstavnika.

Međutim, meni se čini da je to obveza po Zakonu o zaštiti od požara NN 92/10 koji je stupio na snagu 01.10.2011 da Upravitelj naše poslovno-stambene građevine (GSKG ) mora osigurati zaštitu od požara bez obzira na volju predstavnika i suvlasnika i to na cijeloj građevini koja ima i više dimnjaka i ložišta.

Također u Zakonu stoji da su za to odgovorni i vlasnici nekretnine , ali mi nije jasno na koji način ( pojedinačno ?)

Pitam se što će raditi vlasnici stanova kad im se pokvare plinski aparati centralnog grijanja i do kada se to mora rješiti po Zakonu.

Možete li dati neko mišljenje oko toga ?

Zahvaljujem

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija