Jump to content

božićn., regres, dar za djecu


rujan2011

Preporučene objave

Materijalna prava radnika (u koje spadaju dolje navedene naknade) izuzeta su od ovrhe na plaću ali ne i od ovrhe na novčana sredstva. Dakle, po zakonu se ne bi smjela uplaćivati na zaštićeni račun. Poslodavac to radi isključivo na vlastitu odgovornost, a kazne za nepoštivanje zakona su poprilično velike. Napominjem još jednom da je to isključivo odgovornost poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

Temeljem očitovanja Vlade RH od 04. prosinca 2011. godine, dar djeci izjednačava se s roditeljskim naknadama i temeljem istog može se isplaćivati na zaštićeni račun.

 

Isplata materijalnih troškova, propustom zakonodavca, nije moguća na zaštićeni račun bez obzira što se isti ne smatraju dohotkom primatelja već naknadom troškova.

 

Možete zahtijevati od svog poslodavca isplatu ovih troškova iz blagajne, ne preko tekućeg računa. Na taj način ćete izbjeći ovrhu na spomenutim sredstvima. Ovakve isplate poslodavac može vršiti bez problema, sukladno propisima vezanim uz porez na dohodak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači za božićnicu, dnevnice i putne troškove treba zahtijevati isplatu po načelu blagajne i onda je to pravilno po zakonu? jer na fini kažu ne, da sve (ono što nije na platnoj listi - putni, dnevnice..i sl., a pripada radniku kao naknada za izvršen rad kod poslodavca) što ostane nakon onog zaštićenog iznosa po platnoj listi,mora na redovni račun u banku s kojeg se skida za ovrhu i u knjigovodstvu isto ne znaju za tu mogućnost isplate preko blagajne.na koji čl.zakona o porezu na dohodak se točno moram pozvati? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija