Jump to content

Legalizacija kuće


oluja

Preporučene objave

poštovani !!!! od oca sam dobio kuću u odri . kuća je građena u 80tim godinama , ali je nažalost nelegalna iako se nalazi u ulici u kojoj se normalno živi . imam plan od arhitekte i statičara i sve sam predao u geodetu . koji je opet sve pripremio za legalizaciju te kuće ,

da li itko zna koliko dugo će trajati ta legalizacija ??????

zanima me kada će kuća biti legalna da se mogu sa obitelji u nju useliti , jer neželim sa obitelji živjeti u nelegalno izgrađenom objektu

hvala i molim brzi odgovor .....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

građevina se smatra nelegalnom ukoliko je izgrađena bez odnosno protivno aktu o gradnji, nevezano za to da li se ista ''nalazi u ulici u kojoj se normalno živi'' ili se ista koristi ili ne.

Trajanje postupka 'legalizacije' uvelike ovisi o tome u kojoj se županiji nalazite te koliko je 'zatrpan' predmetima vaš nadležni urbanizam.

Ukoliko ste predali zahtjev za legalizaciju po 'novom' Zakonu o postupanju s nezakonitim zgradama (NN 90/11), provjerite najprije u nadležnom urbanizmu da li je dostupna digitalna ortofoto karta za područje gdje se nalazi vaša zgrada koju ozakonjujete. Sam postupak legalizacije može započeti tek kad ta karta bude objavljena, a na njoj će biti evidentirana vaša zgrada.

Inače u samom postupku plaćate komunalni i vodni doprinos, naknadu za zadržavanje zgrade, saslušavaju se stranke u postupku, tako da, djelomično, na brzinu rješavanja predmeta utječete i vi sami.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija