Djuro3515 objavljeno: 30. listopad 2011. Dijeli objavljeno: 30. listopad 2011. Pozdrav svima Imam jedno pitanje pa bi molio ako mi itko može pomoći jer mi tumačenje zakona nije jača strana. Naime ja sam u 5 mjesecu dobio otkaz u svojoj firmi kao tehnološki višak. Pošto imam dosta staža, stekao sam pravo na naknadu sa burze od 70% prosječne plaće prva 3 mjeseca i kasnije 1800 kn do 1. mjeseca iduće godine. Supruga mi je rodila također u 5 mjesecu i sad krajem 11 mjeseca se vraća na posao pošto porodiljni za drugih 6 mjeseci iznosi 2.600 kn i to nam ne bi bilo dovoljno za život. Mene zanima da li kao nezaposleni otac imam pravo na porodiljni dopust za drugih 6 mjeseci djetetova života? 2 mjeseca koliko mi još ostaje naknada sa burze bi ostavio i preuzeo porodiljni, ali ne znam da li na to imam pravo. Pitao sam neke ljude koji kao nešto kuže i dobio sam različite informacije. Jedni kažu da moram doći iz radnog odnosa, a drugi da nezaposleni imaju pravo na porodiljni. Čak sam čuo da ako očevi uzimaju porodiljni da se porodiljni može produžiti za dodatna 2 mjeseca kao poticaj da se majke lakše zaposle ili zadrže posao. Hvala za svaki odgovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 31. listopad 2011. Dijeli odgovoreno: 31. listopad 2011. Korisnik prava, može prekinuti korištenje tog prava radi zaposlenja ili samozaposlenja te prenijeti to pravo drugom roditelju, koji je u istom radnopravnom statusu s korisnikom, da koristi preostali dio neiskorištenog prava na roditeljsku poštedu od rada, uz korisnikovu suglasnost. Dakle, ne može jerbo niste u istom radnopravnom statusu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.