Jump to content

Porodiljni za nezaposlene očeve

Djuro3515

Preporučene objave

Pozdrav svima

Imam jedno pitanje pa bi molio ako mi itko može pomoći jer mi tumačenje zakona nije jača strana. Naime ja sam u 5 mjesecu dobio otkaz u svojoj firmi kao tehnološki višak. Pošto imam dosta staža, stekao sam pravo na naknadu sa burze od 70% prosječne plaće prva 3 mjeseca i kasnije 1800 kn do 1. mjeseca iduće godine.

Supruga mi je rodila također u 5 mjesecu i sad krajem 11 mjeseca se vraća na posao pošto porodiljni za drugih 6 mjeseci iznosi 2.600 kn i to nam ne bi bilo dovoljno za život.

Mene zanima da li kao nezaposleni otac imam pravo na porodiljni dopust za drugih 6 mjeseci djetetova života? 2 mjeseca koliko mi još ostaje naknada sa burze bi ostavio i preuzeo porodiljni, ali ne znam da li na to imam pravo. Pitao sam neke ljude koji kao nešto kuže i dobio sam različite informacije. Jedni kažu da moram doći iz radnog odnosa, a drugi da nezaposleni imaju pravo na porodiljni. Čak sam čuo da ako očevi uzimaju porodiljni da se porodiljni može produžiti za dodatna 2 mjeseca kao poticaj da se majke lakše zaposle ili zadrže posao.

Hvala za svaki odgovor.

Dijeli na drugim stranicama

Korisnik prava, može prekinuti korištenje tog prava radi

zaposlenja ili samozaposlenja te prenijeti to pravo drugom roditelju, koji je u istom radnopravnom statusu s korisnikom, da koristi preostali dio neiskorištenog prava na roditeljsku poštedu od rada, uz korisnikovu suglasnost.

Dakle, ne može jerbo niste u istom radnopravnom statusu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija