istoki objavljeno: 1. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 1. studeni 2011. Situacija: Pokrenut je kazneni postupak protiv mene i dva prijatelja(nazovimo ih osobe A,B,C, na stetu ostecenika(osobe X), radi se o kaznenom djelu otmice, clanak 125. KZ, u sastavu grupe. cinjenice govore ovako, - osoba X je u vise navrata silovao i spolno zlostavljao moju prijateljicu,Anu,maloljetnu, kada je imala samo 8 godina, pa nadalje,sve do njezine 15. godine. Ona mu je malodobna necakinja(imala samo 8 ili 9 godina!),on odrasli muskarac. - nadalje, Ana mi se o tome povjerila,samo meni,nije mogla reci ni roditeljima zbog osjetljivosti svega. nakon toga sam ja, osoba A,nazvao osobe B i C,te usput u automobil dobio osobu X (dakle silovatelja),te smo ga odvezli nekih 2km od mjesta stanovanja van grada,gdje sam ga upozorio da sve znamo i da cemo ga prijaviti policiji ako to ne prestane odmah. Razgovrali smo s njim mozda 20-ak minuta,nakon cega sam ga uredno vratio kuci. Sutradan,otisao je na policiju i prijavio nas, te je uslijedio kazneni postupak, članak 125. dakle otimca. Postupak je sada poceo na sudu, i tamo nas se tereti za otmicu,da smo ga vezali trakom, ubacili u prtljaznik vozila,istukli raznim predmetima,da smo mu prijetili smrcu,da cemo ga ubiti nozem,pistoljem, i jos stosta, dakle to je njegova prica,njegov iskaz na sudu, a koja se sada nama stavlja na teret. Napominjem da za sve ovo nema ni jednog dokaza, nema trake,nema noza,nema pistolja,nitko nije vidio ni cuo nista o tome, nas troje A,B,C i on,X, bili smo tamo.U tih 20 minuta mi smo s njim popricali da to mora prestati,i na kraju je iz svega ispalo ovo.(Ana je bila spremna ne prijaviti ga i zastiti obitelj, ali nakon svega sto je izaslo van na vidjelo, prijavila ga je i sada se ga jos i kazneno goni za sva nedjela.) Na policiji na krim-obradi su nam mahali sa njegovim nalazima od ljecnika gdje se spominju nekakave lakše tjelesne ozljede i ogrebotine. Pa me sad zanima, kako vam se ovo cini iz vaseg gledista? Jer optuzba je i vise nego ozbilja, predvidena kazna zatvora 3-10 godina,a doista za banalnost, i za njegov iskaz nema nikakavih mterijalnih dokaza osim njegovog iskaza. Sto nam je ciniti? Neki Vas savjet za obranu? Zahvaljujem puno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.