Jump to content

premjestaj policajaca

matijaboy

Preporučene objave

zanima me samo par stvari.. prvo tko odlucuje o razmjestaju policajaca vjezbenika koji tek pocinju radit ?

I kuda to sve ide, kad oni vecinu novih bacaju minimalno 400 km od kuce. Razumijem da oni gledaju da vecina mladih ljudi se oce maknit od kuce, ali da nemaju neka dodatna primanja dok zive "odvojeni" zivot.

niti imamo placen stan ni hranu, niti ista, i mi sa vjezbenickom placom moramo zivjeti uz sve to, ostavit kucu, svoje cure, jer nemozemo ih povuci za sobom iz raznih razloga.

Pa me eto samo zanima koja to uprava ima toliko srca to radit, i kako lijepu sliku o sebi stvaraju.

i tko bi eventualno tu mogao pomoci da se neki mladi koji imaju zarucnicu i kucu vratiti dok su na vjezbenickom poslu. :-?

Dijeli na drugim stranicama

.. nije to priroda posla, nemojte pricati nebuloze .. drzava samim time sto salje vjezbenike zapadne i istocne slavonije u dalmaciju priznaje da postoji potreba za tim profilom zanimanja na tom podrucju, medjutim cinom "potpisi ili nemoj" ih prisiljavaju na ugovore koji su neprihvatljivi, stoga ako postoji potreba, onda izvolite platiti zivotne potrebe i dostojne uvjete stana i hrane, svojedobno sam bio na terenu u Dubrovniku gdje vjezbenici zive u nemogucim uvjetima, nema sanse da placaju smjestaj i hranu van sezone, kamoli u sezoni, koji je smisao kako mnogi kazu "redovite i fine place" kad im roditelji salju pakete od kuce .. to je epic fail ministarstva, sindikat je tu podbacio da je strava .. pozz

ali to njima nije premještaj nego zasnivanje prvog radnog odnosa, to su pravnici lijepo prikrili-kamuflirali da ne trebaju plačati smještaj i hranu te terenski dodatak, jer ne možete nekog voditi da je na terenu ako je zaposlen u Dubrovniku a državu ne zanima dal on tamo ima smještaj i hranu.

O rasporedu mladih policajaca odlučuju oni sami ovisno na koji su se natječaj prijavili, jer su posljednji raspisani od strane policijskih uprava. Ako ih je raspisao MUP, onda odlučuje Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale u ministarstvu.

Ti mladi policajci nisu djeca.

To su odrasli ljudi koje život tjera da malo prije stanu na svoje noge i tome se očito brže prilagode od svojih roditelja.

Oni su svjesni da im je siguran posao tamo gdje taj posao nije popularan, jer će vrlo brzo doći vrijeme kada će sve balkanske države potpisati Schengenski provedbeni sporazum, a to znači masovne otkaze graničnim policajcima. Neki sretnici će biti premješteni u nepopunjena radna mjesta ostalih rodova policije tamo gdje ima slobodnih radnih mjesta (Dubrovnik, Istra), a oni koji se zateknu doma u Slavoniji gdje je sve popunjeno, mogu se nadati samo otkazu. Državni službenici najlakše dobijaju otkaze ukidanjem radnom mjesta.

U radnoj knjižici policijskih službenika stoji pečat policijske uprave u kojoj su zaposleni, a ne pečat ministarstva.

Čitajući među redovima članaka čije sam linkove dole stavio, očito je da oni/one žive u svojevrsnim kolonijama u kojima vlada sloga i međusobna potpora.

Sigurno im jest teško ali opet žive s osmjehom.

Oni koji se tome ipak ne mogu prilagoditi trebaju čuvati svoje zdravlje, dati otkaz i prestati se nervirati i patiti za rodnim krajem ili svojom dragom.

Novi posao se može naći, čak i nova draga, ali novo zdravlje - ne.

Nije sve tako loše.

http://slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/134105/Default.aspx

http://www.dulist.hr/clanak.php?id=15554

:namiguje:

.. ne zelim ici opcenito i spominjati krizu u drzavi, smisao toga sto sam napisao jest da nas, kao djelatnike istog poduzeca, dijele .. i to na grub nacin, nije u redu da vjezbenici nemaju iste uvjete kao mi na terenskom radu .. iz kojeg razloga oni ne mogu jesti u restoranu u kojem mi jedemo? .. iz kojeg razloga nemaju isti smjestaj, klimatizirane apartmane s kuhinjom i kupatilom, kao mi? .. znali su sto potpisuju, ali mora li se bas uvijek ici nogom u stomak, s pravne strane je kao sve ok, ali moralno .. eh

fango je napisao:

iz kojeg razloga oni ne mogu jesti u restoranu u kojem mi jedemo?

Da mi je samo znati tko je to propisao i gdje smjesta bi ga prozvao na odgovornost.

Vi koji to gledate, ako šutite snosite dio moralne odgovornosti.

To što ste se "uvalili" u bolji smještaj samo znači da ste došli do njega prije tih vježbenika, a da su nedovoljni kapaciteti za prijem svih, to je sasvim nepotrebno i spominjati.

.. neznas o cemu je rijec, naravno .. valjda nisam bio dovoljno jasan, nismo "mi" ti koji smo birali u koji cemo smjestaj, vjezbenicima negiraju prava kao i nama, kapaciteta ima dovoljno, svaki od ovlastenih bi prihvatio da dijeli apartman s vjezbenikom .. sindikat je upoznat, ali ne zeli nista poduzeti ..

i kako sad izaci na kraj s tim. oni su jos bili uzeli 300 ljudi, znaci 6. klasa, samo za dalmaciju, a ja sam pisao za cijelu hrvatsku, i eto umalo pa su me bacili najdalje gdje su mogli..

evo sad molim nekoga, da mi da okvirno kako bi trebao izgledat zahtjev za premjestaj i kome ga predati, razloge cu ja napisat.

Unaprijed Hvala

Bilo kakvi zahtjevi koje državni službenik predaje svom poslodavcu se predavaju u pisarnici tog državnog tijela.

Zahtjev treba sačiniti u svega par rečenica jer nitko sa pozornošću ne čita ono što je udugačko.

U gornjem lijevom kutu upisati svoje podatke, ispod od sredine prema desnom rubu naziv i sjedište tog državnog tijela kojem se zahtjev podnosi (u policiji su to sjedišta policijskih uprava), u novom redu u samo jednoj rečenici temu zahtjeva, a ispod u tri rečenice što se traži i zašto.

Nipošto ne pisati gluposti o kojima smo mi u ovoj temi raspravljali jer to nitko ne želi čuti, treba u jednoj rečenici samo navesti da se zahtjev traži iz teških obiteljskih razloga, a u biti nitko nikome ne smije ulaziti u detalje tih razloga.

Dole staviti mjesto i datum i potpis.

Zahtjev pisati u dva primjerka, a na jedan kojeg zadržavate za sebe zatražiti da se otisne prijemni štambilj sukladno odredbama Uredbe o uredskom poslovanju, čl. 12. st. 1.

• 8 mjeseci kasnije...

Svi dobro znamo da je prije postojao i još uvijek postoji ugovor koji se sklapanje prije početka školovanja. Sada je školovanje i uvijeti regulirano zakonom i podzakonskim aktima. Svaki koji završi školovanje dobro zna da je određeno koliko godina poslije školovanja mora odraditi te da će mjesto rada odrediti MUP. Znam da je teško otići od kuće ali isto tako znam da su i sve te mlade kolege i kolegice jedva čekali da se zaposle u policiji kako bi si osigurali kakvu takvu egzistenciju pa stoga nisu ni razmišljali šta će biti ako dobije Dubrovnik ili Zagreb. Svi su se nadali da će doći u svoje mjesto raditi. Međutim to tako ne ide, svi smo mi morali raditi gdje nas pošalju i danas me još mogu poslati gdje žele, ovo je policija samo izgleda da većina to ne razumije.

Nigdje u ugovoru ne stoji da je MUP nakon školovanja mladom policajcu dužan osigurati stan i hranu. Takvo što nisu nikad davali niti trebaju, svatko ima svoju placu pa nek si izvoli rješavati stambeno pitanje i svoju egzistenciju kao i svaki drugi građanin koji radi za manju plaću. Ja osobno sam nakon školovanja zvršio 600 km od kuće, u početku mi je bilo teško kao i vama, sto puta sam razmišljao o otkazu ali opet sve sam izdržao.

Mup je pogriješio sto je uopće rijesavao bilo kakav smještaj i prehranu jer se onda dodje do ovog da nekom to ne odgovara a ne shvaća da to uopće nije obaveza poslodavca.

Nitko vam ne može pomoći jer je nemoguće svima udovoljiti. Od primljenih 800 vježbenika, oko 600 je iz Slavonije i svi se nadaju da će nakon školovanja dobiti raspored u svom mjestu. Meni se čini da je veliki broj kolega zalutao u ovu profesiju i da nije shvaćao da je ovo policija gdje te mogu po potrebi službe poslati gdje žele i kad žele. Doduše danas je toga puno manje nego prije jer postoje neka pravila i sindikati koji su se izborili za to.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija