Frigg objavljeno: 3. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 3. studeni 2011. Lijep pozdrav! Uskoro namjeravam prezime (očevo) promijeniti u majčino djevojačko, jer s ocem nisam u kontaktu već 7 godina. Mislim da je to opravdan razlog koji mogu navesti u zahtjevu. E sad, zbunjuje me ova stavka u Zakonu o osobnom imenu, čl. 10: "Punoljetne osobe kojima je odobrena promjena osobnog imena, ne mogu podnijeti novi zahtjev za promjenu osobnog imena u roku od 5 godina od dana izvršenog upisa promijenjenog osobnog imena u matične knjige." Slijedom toga, ako sada promijenim prezime u majčino djevojačko, a za godinu-dvije se udam, mogu li normalno svom prezimenu dodati muževo? Puno hvala na pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
severus odgovoreno: 3. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2011. Možete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milimoj odgovoreno: 29. listopad 2023. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2023. Poštovani Da li je mogu uzesti majčino prezime bez obzira na bracno stanje.Kao npr.da prilikom izdava ja rodnih listova djeci piše majka Tina Lukic udata a rođena Tolic (majčino prezime).To znači da se očevo prezime ne koristi u dječjim rodnim listovima. Hvala puno na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 30. listopad 2023. Dijeli odgovoreno: 30. listopad 2023. Da, možeš promijeniti prezime bez obzira na bračno stanje i možeš izabrati rođeno prezime majke, pa ako nakon udaje želiš uzeti muževo prezime, pisat će "ime", "muževo prezime", rođena "majčino prezime". Zadnji dio pitanja nisam razumio... Milimoj 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milimoj odgovoreno: 30. listopad 2023. Dijeli odgovoreno: 30. listopad 2023. Poštovani Da li tada u djecijim rodnim listovima piše prezime moje majke ili oca. Gdje se mora poci za promjenu prezimena i da li je moguće na egradanin. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.