Nikola1111 objavljeno: 3. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 3. studeni 2011. poštovanje, imam sljedeće pitanje. nakon smrti strica (koji je imao dva brata – jedan od njih moj otac, te nije imao djece) pokrenuta je parnica koju su moji rođaci (djeca drugog brata) dobili izjavivši da je njihov otac imao usmeni(!) ugovor doživotnog uzdržavanja sa stricem (svojim bratom). s obzirom da u zakonu o obveznim odnosima (nn 35/05 čl. 580. st.1) jasno stoji da (citiram) „ugovor o doživotnom uzdržavanju mora(!) biti sastavljen u pisanom obliku te ovjeren od suca nadležnog suda ili potvrđen (solemniziran) po javnom bilježniku ili sastavljen u obliku javnobilježničkog akta” molio bih da mi objasnite kako je moguće sastaviti usmeni ugovor ovakvog tipa i ovjeriti ga. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Nikola1111 odgovoreno: 3. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2011. zaboravio sam napomenuti da se vodila ostavinska rasprava nakon koje je pokrenuta parnica, dakle radi se o imovini strica Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 6. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2011. Poštovani ! Istina je da ugovor o doživotnom uzdržavanju mora biti sastavljen u pismenom obliku i ovjeren kod javnog bilježnika . Pretpostavljam da su Vaši rođaci u parnici potraživali sve troškove koje su imali s osnova uzdržavanja strica i da su to prikazali kao dug ostavitelja ,i to potkrijepili dokazima i dvjedocima .Primatelji nasljedstva odgovaraju i za dugove ostavitelja. Bez presude i valjane dokumentacije nije moguće dati siguran savjet ili mišljenje. Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.