ment objavljeno: 4. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 4. studeni 2011. Radio sam u jednoj firmi, te vozio njihovo službeno vozilo. Na svoju glupost, slupao sam auto te napuhao 1,2 promila. Nakon prestanka radnog odnosa, kojih 9 mj. kasnije stiže mi regresni zahtjev od croatia osiguranja da isplatim štetu tj. popravak. Sada meni nije jasno, što nije da jedino ta tvrtka ima pravo na zahtjev plaćanja štete ako im osiguranje ne prizna kasko? Ovako su im priznali, znači popravili auto te meni iza svih ti radnji dostavili zahtjev za plaćanje regresnog duga. Pošto je u pitanju veća tvrtka, ima mi smisla da croatia osiguranje nije htjela eventualne komplikacije pa izgubiti velikog klijenta, nego rađe su im priznali kasko te naknadno od mene krenuli potraživati. Eto, sada me zanima dali imaju oni na to pravo i ako nemaju, što dalje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 5. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2011. Premještam temu u pripadajući forum obveznog prava. Niste objasnili za što se odnosi regresno potraživanje, da li se radi o štetu koju ste počinili trećoj osobi ili iznos popravljenog vozila kojim ste vi upravljali. Pomogao bi kratak opis te prometne nesreće, tek toliko da se zna tko je sve oštećen. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iuris10 odgovoreno: 5. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2011. Vaša firma ima sigurno sklopljen ugovor o osiguranju s Croatiom, temeljem kojeg Croatia njoj isplati ugovorenu štetu, a onda laički rečeno stupa u njene cipele i preuzima sva prava koje firma ima prema vama. S obzirom na to, vaša firma tu više nije bitna, ona si je namirila štetu od Croatie, a Vi morate namiriti štetu Croatii zajedno s pripadajućim zakonskim kamatama, inače ćete biti prisilno naplaćeni putem ovrhe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.