Jump to content

otkaz tijekom porodiljnog...!!!Hitno

anonimno

Preporučene objave

...imam potpisan ugovor na neodređeno sa poslodavcem koji mi je tijekom porodiljnog dopusta poslao kući otkaz istog pod objašnjenjem tehnološkog viška...te papire nisam naravno potpisala,a imam informaciju da umjesto mene je zaposlena već druga osoba na istom radnom mjestu...šta mi je dalje za činiti,molim savjet...!!!

Dijeli na drugim stranicama

poštovana,

ukoliko imate ugovor na neodređeno vrijeme, a na porodiljnom ste poslodavac vam ne smije otkazati ugovor.

ukoliko vam otkaže ugovor kao tehnološki višak, dužan vam je ponuditi neko drugo radno mjesto, a ako ne tek onda vam smije uručiti otkaz, ali uz poštivanje i otkaznog roka itd...

U svakom slučaju na tom radnom mjestu koje vama otkazuje iz razloga tehnološkog viška, ne smije zaposliti ni jednu drugu osobu slijedećih 6 mjeseci.

Moj savjet >Vam je da ne odustajete, već mu sročite dopis da niste suglasni s otkazom koji vam je uputio te da molite da istog poništi, jer da ćete u suprotnom morati tražiti zaštitu pred sudom. Naime, da bi i ostvarili svoja prava pred sudom, ako ih budete tražili, morate prvo tražiti u roku od 15 dana od poslodavca zahtjev za zaštitu.

Pozdravljam

...da se uključim... najbitnije je da se prvo osoba obrati svom poslodavcu u roku od 15 dana od primitka odluke kojom mu je povrijeđeno neko njegovo pravo čl.133 ZOR-a ,da bi se potom nakon proteka 15 dana u kojem poslodavac nije udovoljio zahtjevu,radnik u roku 15 dana od proteka zahtijevao zaštitu pred nadležnim sudom...odnosno putem odvjetnika pokrenuo radni spor,odnosno tražio zaštitu prava...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija