Jump to content

podnijeti zahtijev za legalizaciju ili ne!!!

topus14

Preporučene objave

postovani molim vas za pomoc naime posjedujem kucu koja je sagradena 1980 kad se gradila nije bilo moguce izvaditi gradevinsku dozvolu jer je zamljiste bilo nacionalizirano. kasnije 1998 sam uz pomoc racuna dokazao da sam gradio tu kucu i dobio vlasnicki list za zemlju i kucu, kuca je upisana u sudu i katastru da li ja trebam podnositi zahtijev za legalizaciju. struja i voda su 1980 prikljucene legalno. zanji 30 godina placam komunalnu naknadu i sva davanja jeli moj objekat legalan. Jer mi nije jasno ako je sud u splitu upisao kucu u vlasnicki list dali je ona legalna ili sta....

trebam li podnosit zahtjev za legalizaciju....hvala

Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Ovlašteni geodeta sastavlja elaborat izmjere u određenom broju primjeraka i u sklopu tog elaborata nalazi se prijavni list za katastar i gruntovnicu.

Katastar nakon pregleda elaborata i prijavnog lista potvrđuje isti i jedan primjerak prijavnog lista dostavlja gruntovnici koja upisuje na odrađenoj čestici promjene.

Da bi se uopće izradio elaborat vlasnik je trebao predati geodetu vlasnički list za k.č. i neko rješenje o pravu građenja na toj čestici.

Na temelju takve dokumentacije mnogi čak nedovršeni objekti su bili uknjiženi u zemljišnim knjigama .Nakon uknjižbe

investitori su znali znatno odstupiti od uvjeta iz rješenja ili građevinske dozvole i takvi se objekti smatraju bespravnim gradnjama koje treba legalizirati,bez obzira što su

uknjiženi u zemljišnim knjigama.

Ako ste vlasnik K.č. na kojoj je građen objekat bez valjane dokumentacije ,a nalazi se u građevinskom području tada ga treba legalizirati ,jer u protivnom se izlažete posljedicama inspekcijskih nadzora.

Pozdrav !

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija