topus14 objavljeno: 6. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 6. studeni 2011. postovani molim vas za pomoc naime posjedujem kucu koja je sagradena 1980 kad se gradila nije bilo moguce izvaditi gradevinsku dozvolu jer je zamljiste bilo nacionalizirano. kasnije 1998 sam uz pomoc racuna dokazao da sam gradio tu kucu i dobio vlasnicki list za zemlju i kucu, kuca je upisana u sudu i katastru da li ja trebam podnositi zahtijev za legalizaciju. struja i voda su 1980 prikljucene legalno. zanji 30 godina placam komunalnu naknadu i sva davanja jeli moj objekat legalan. Jer mi nije jasno ako je sud u splitu upisao kucu u vlasnicki list dali je ona legalna ili sta.... trebam li podnosit zahtjev za legalizaciju....hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 6. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2011. Poštovani! Ovlašteni geodeta sastavlja elaborat izmjere u određenom broju primjeraka i u sklopu tog elaborata nalazi se prijavni list za katastar i gruntovnicu. Katastar nakon pregleda elaborata i prijavnog lista potvrđuje isti i jedan primjerak prijavnog lista dostavlja gruntovnici koja upisuje na odrađenoj čestici promjene. Da bi se uopće izradio elaborat vlasnik je trebao predati geodetu vlasnički list za k.č. i neko rješenje o pravu građenja na toj čestici. Na temelju takve dokumentacije mnogi čak nedovršeni objekti su bili uknjiženi u zemljišnim knjigama .Nakon uknjižbe investitori su znali znatno odstupiti od uvjeta iz rješenja ili građevinske dozvole i takvi se objekti smatraju bespravnim gradnjama koje treba legalizirati,bez obzira što su uknjiženi u zemljišnim knjigama. Ako ste vlasnik K.č. na kojoj je građen objekat bez valjane dokumentacije ,a nalazi se u građevinskom području tada ga treba legalizirati ,jer u protivnom se izlažete posljedicama inspekcijskih nadzora. Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.