Jump to content

vožnja neregistirarim vozilo

tom

Preporučene objave

Izdan mi je prekršajni nalog jer sam upravljao sestrinim autom kojem je istekla registracija:1000kn 241/1 i 500kn 250/1 jer nism vratio pločice.Kako da branim a da zaštitim i sestru. Jesam li ja dužan kada upravljam tuđim autom svaki put provjeriti dali je registrirano? Kako ja mogu odgovarati da nisam vratio pločice auta koji nije moj? Što napisati u prigovoru policiji a što u žalbi sudkinji za prekršaje.Nezaposlen sam,0 primanja, auto nismo koristili ,tog puta sam iznimno išao u polje 300m od kuće,prvi prekršaj.Prekršaj se je dogodio na Hvaru, a ja još imam prebivalište u Zagrebu, iako živim na Hvaru. Tko je nadležan? Što kad me ne pronađu na adresi u Zagerbu? Potraga?

Dijeli na drugim stranicama

Jesam li ja dužan kada upravljam tuđim autom svaki put provjeriti dali je registrirano?

da, to je vozacki prekrsaj, kaznena odredba je 241.9 zospca, sve cisto - kriv si.

Kako ja mogu odgovarati da nisam vratio pločice auta koji nije moj?

ne mozes, taj prekrsaj ne moze pociniti vozac, samo vlasnik, to nisi - obustava u tom dijelu.

Kako da branim a da zaštitim i sestru.

ti koji su ti pisali prijave ocito pojma nemaju jer ne samo da su ti stavili na teret ono sto nisi niti si mogao pociniti vec su propustili u zahtjevu navesti i jos jedan cl. samo ne zospca vec zakona o osiguranju, a od koje cifre se zavrti u glavi.

budes li prigovarao, a za to imas osnove samo u dijelu od onih 500kn, i ako tvoj prigovor jos kod policije dodje u ruke nekog pametnijeg, uvalit ces sestru u problem jer ce taj, posto ce znati da ces ti od tih 500 biti oslobodjen, pisati jos jedan nalog na ime tvoje sestre, a u taj pored zospca i 500kn za plocice ubaciti i zakon o osiguranju sa vise tisuca kuna jer je u javnom prometu ucestvovalo neosigurano vozilo(duznost vlasnika da sprijeci), a po obje tocke sestra ti je kriva.

radi sto hoces, ali ja bi na tvom mjestu platio, sutio i ne riskirao zbog 500kn (narocito zato sto ce mi ionako po prigovoru troskovi na sudu skociti za parsto kuna)

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija