MALOCRNOZLATO objavljeno: 7. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 7. studeni 2011. molim vas u koliko netko zna za odgovor ,dakle od 2005 sam zaposlena u trgovini,2010 sam otišla na porodiljni koji mi je istekao 6.11.2011 dolaskom na posao 7,11 dočekali su me papiri tj"odluka o poslovno uvjetovanom otkazu",poslali su me na godišnji odmor mjesec dana,a taj godišnji mi vode pod otkaazni rok?dali je to uredu ?ni jedan dan nisam radila,i sad sam doma i navodno odrađujem otkazni rok!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jutro1 odgovoreno: 7. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2011. Nije u redu,godišnji odmor ne ulazi u otkazni rok već ga produžuje.Ukoliko gazda ne želi da odrađujete otkazni rok mora vam ga u cijelosti isplatiti kao da radite.Otkazni rok ako želite možete produžuti i koristeći bolovanje koje ga isto produžuje, na teret tako drskog poslodavca.Imate pravo i na otpremninu u visini 1/3 vaše bruto plaće za svaku godinu radnog staža kod tog poslodavca. Ukoliko vam vaš poslodavac osporava bilo koje od spomenutih prava prijava inspekciji rada vrlo brzo će ga probuditi i udobrovoljiti. Odluku o poslovno uvjetovanom otkazu trebate dobiti u pisanom obliku sa dužinom otkaznog roka i navedenim pravom na otpremninu prema radnom stažu.Ako to nije tako treba pisati prigovor a onda po potrebi inspekcija na kraju i sudska tužba. Sretno mami i bebi! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MALOCRNOZLATO odgovoreno: 8. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 8. studeni 2011. zahvaljujem na odgovoru ,odluka je u pisanom obliku jedini problem je što je samo ovjerena gazda ju nije potpisao,nažalost sam to skužila tek kad sam došla doma!navedena je i otpremnina iaako mi to nije neka utjeha za takav bezobrazluk ,sumnjala sam u godišnji i otkazni rok ipak sam bila u pravu! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.