Ivana29 objavljeno: 9. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 9. studeni 2011. Poštovani, radila sam kod obrtnika koji ima dugovanja prema meni. Obrt je stavio u mirovanje (nije ga mogao zatvoriti zbog dugovanja prema državi i zaposlenicima). Sad, on je meni napisao bjanko zadužnicu ali kao d. (koji je u međuvremenu otvorio). Da li on može prebaciti dug na tvrtku, i što mi Vi savjetujete na što bi trebala glasiti zadužnica na d.. ili obrt? Zahvalna I. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 10. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2011. Poštovana, nikako ne uzimajte ništa od d.. Ne znam po osnovi čega su dugovanja prema Vama. ali ako je plaća Vi već imate ovršnu ispravu (obračune plaća-ako nemate recite da Vam ih ima dati jer će te ga prijaviti inspekciji) i možete mu sjesti na privatnu imovinu. Znači u boljoj ste poziciji kad Vam duguje obrt jer obrtnik odgovara cijelom svojom imovinom a od d.. je velika vjerovatnost da nećete dobiti novce. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.