bepp objavljeno: 9. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 9. studeni 2011. Trebaju mi odgovori i pravni savjeti kako da riješimo problem sanacije krova, pa molim one koji razumiju problematiku da mi odgovore. Trenutna situacija: Krov curi u svim stanovima, preko loših dimnjaka i pukotina prokišnjavaju i prostori čak i u prizemlju. Voda često prolazi i uz instalacije pa situacija postaje opasna po život. Znamo da imamo pravo na saniranje krova u takvim uvjetima i kad neki stanari ne žele sudjelovati u radovima. U zgradi je pet stanova koji zajedno čine malo preko pedeset posto zgrade, vlasnik ostalog dijela je grad. Grad i tri stana su pristali na sanaciju krova. Privatni vlasnici, tj. vlasnici stanova dat će iznos u gotovini, dok grad, vlasnik poslovnih prostora, plaćat će povećanu pričuvu za kredit koji diže upravitelj zgrade. Vlasnici druga dva stana ne sudjeluju. Jedan ne želi, tj. nije potpisao, do drugog se ne može doći jer ga nema nigdje. Ni u stanu, iako je prijavljen tu i jedino što vidimo su stalni sudski pozivi i očekujemo da će taj stan biti oduzet ovrhom.Također, u tom stanu su isključeni struja i voda, a i pukla je jedna od greda na stropu (a taj je strop jedna od krovnih površina). Upravitelj zgrade, tvrtka, ne predstavnik stanara, tvrdi da mi koji smo pristali na sanaciju morami biti jamci kreditu koji on diže. To, zapravo, znači da ćemo mi na kraju platiti njihov dio i onda ih možemo tužiti za povrat sredstava. Mora li to biti tako? Moraju li stanari koji daju gotovinu biti jamci za cijeli iznos ili ako mi dajemo gotovinu nemamo veze s tim kreditom jer smo svoje platili? Ili upravitelj, koji diže kredit, sam pokušava naplatiti taj iznos od tih stanara? Zahvaljujem na pažnji i nadam se odgovoru koji će razriješiti ove dileme. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
santolina odgovoreno: 9. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 9. studeni 2011. Trazite misljenje građevinskog inspektora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kamenjarac odgovoreno: 13. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2011. Odgovor vam može dati samo izmjena tj. ukidanje besmislenih odredbi postojećeg Zakona o vlasništvu u kojemu je nadrobljeno mnoštvo besmislica kako o predstavniku suvlasnika zako i o upraviteljima a naročito o tih famoznih 51% suvlasničkih površina. Naime, nigdje u svijetu nema takvih glupavih odredbi koje daju prava nepostoječim suvlasnicima na štetu ostalih. Savjet: pazite ubuduće na to tko će vam raditi zakone.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.