poeta objavljeno: 9. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 9. studeni 2011. Molim za pomoć. Kao fizička osoba (nisam u sustavu PDV-a) naručila sam oslikavanje naslovnice i par stranica knjige. Na koji način mogu (ili moram) platiti ilustratoru(također fizička osoba van sustava PDV-a). Da li uplata može ići s mog tekućeg na njegov žiro račun, ili mora sa žiro na žiro. Što je s plaćanjem poreza. Napominjem da ćemo odnose urediti međusobnim potpisivanjem autorskog ugovora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marco24 odgovoreno: 11. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2011. ako sam dobro razumio vi ste fizička osoba koja ima obrt, ili sa obrtom izjednačene djelatnosti. znači niste građanin koji ima samo dohodak od nesamostalnog rada. u tom slučaju bolje vam je platiti sa žiro računa(ako nema sredstavana žiru uplatite pozajmicu, ona se računa kao prihod)i uplatite na žiro račun naručitelju.tako je i propisano po zakonu,a ne vidim razlog da to ne učinite, osim ako druga strana ne želi to prijaviti u primitke. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poeta odgovoreno: 11. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2011. ma možda sam se krivo izrazila, nisam fizička osoba s obrtom, već običan građanin, trenutno samo sa naknadom na zavodu za zapošljavanje, zato me zanima da li sa svog tekućeg platim za neko autorsko djelo (ilustracije) i tko plaća porez?Ako plaćam ja - Kako? molim Vas da mi pojasnite ako možete, jer se baš ne snalazim u tom području. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.