lgmonit objavljeno: 10. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 10. studeni 2011. Ako mi vjerovnik duguje 100 kuna za uslugu i ne plača ju već 6 mjeseci, što me spriječava da mu pošaljem račun za opomenu u iznosu 500 kn. I tako svakih mjesec dana. Što me u tome sprečava? Dali je negdije regulirano da to ne mogu napraviti. Sa njim imam ugovor ali ne spominjem što u slučaju kašnjenja bude. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 11. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2011. Valjda Vam dužnik duguje,a ne vjerovnik? Pitanje je što Vas ovlašćuje na naplatu opomene, a ne što Vas sprječava. Za zakašnjenje imate pravo na zakonske zatezne kamate. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lgmonit odgovoreno: 11. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2011. Sve što nije zabranjeno dozvoljeno je! Samo me zanima, kad je njemu napišem račun i pošaljem, te nakon tog pošaljem sve to skupa na ovrhu. Dali je to to! Vjerovatno on poslije mene može tužiti i dokazivati da nisam u pravu, ali do tada je novac kod mene. Pa tako rade svi! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 11. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2011. Možete Vi njemu tu stavku ubaciti u račun i krenuti u ovrhu, ali ako je ta osoba pametna (govorim u slučaju da ne piše prigovor na cijeli račun nego ako hoće platiti nesporan dio) platit će Vam sve osim opomene a Vi onda morate tužiti za iznos opomene. I reć sudu da dozvoljeno sve što nije zabranjeno. I-molim javite kakav je bio ishod na sudu, baš me zanima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.