Jump to content

Skrbništvo nad starijim osobama

darko-1969

Preporučene objave

Molio bi savjet glede sljedeće situacije;

Ženska osoba se ove cijele godine brine o jednom starijem bračnom paru koji imaju oko 80-ak godina, koji ne žele ići u dom. Ta osoba ne živi sa tim starijim bračnim parom, već u neposrednoj blizini (u svojoj kući koja je udaljena od njih oko 200 metara). Taj bračni par želi da ta osoba skrbi o njima i ne želi nikakove druge skrbnike, a nikakove ugovore o skrbničtvu, uzdržavanju i slično, nisu sastavili. Prije 3-4 dana taj bračni par su posjetili prijatelji (drugi bračni par) koji su na silu iz ladica pokupili neke neplačene račune (za telefon, vodu i sl.) i uzeli ih, uz napomenu da se oni više sami ne mogu brinuti o sebi, da njima treba skrbnik i slično.

Zanima me što bi sada trebala poduzeti osoba koja se cijele ove godine brine o tom starijem bračnom paru? Gdje krenuti, koje ugovore sklopiti i slično.... ? Napominjem da taj bračni par ne želi da ih bilo tko drugi uzdržava, i ne želi ići u dom. Još me zanima da li se ta ženska osoba, iako stanuje u neposrednoj blizini, a da bi dobila skrbništvo nad istima, treba preseliti kod njih, i sa njima živjeti 24 sata ?? Također me zanima koji ugovor sklopiti, i gdje ovjeriti, kako bi ta ženska osoba koju oni žele kao skrbnika, i postala njihov skrbnik???

Unaprijed hvala...

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija