millan objavljeno: 10. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 10. studeni 2011. srdačan pozdrav svima molim savjet,uputu ili informaciju,sve je dobro došlo. dakle,nemožemo se dogovoriti oko podjele imovine,najveći problem jest kuća u koju sam ulagao 15 god,od renoviranja do održavnja uz usmeni dogovor sa ostalim budućim suvlasnicima da će to pripasti meni,sad oni traže svoj idealni dio i u tom dijelu.znam da ,ako ne pristanem na takav scenarij na samoj ostavinskoj,javni bilježnik upučuje na sud.Pitanja- tko podiže spor? u kojem roku? dali imam pravo kad smatram da mi sud mora priznati ulaganja koja nisu mala a vidljiva su i dokaziva na razne načine? tko plača sve te suske troškove? ima li nešto što bi posebno trebao znati? razlozi za neangažiranje odvjetnika koji bi to preuzeo su jednostavno financijske prirode. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sisavac odgovoreno: 15. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2011. U samom ostav.postupku koji je izvanparnični ne možete dobiti više od zakonskog dijela koji vam pripada, osim ako vam neki od sunasljednika ne ustupi svoj dio. Ako se pojavi pred bilježnikom spor o tome koji je sastav ostavine, dakle očinjenicama, bilježnik će vratiti spis sudu da sudac uputi (očito) vas da svoje pravo dokazujete u parnici (sada se nastavlja kao parnični postupak) i to morate tužbom pokrenuti i to u roku od 30 dana od dana upućivanja vas u parnicu. Troškove sastava tužbe i sudske pristojbe na nju plaćate vi odmah. A Sudske troškove sudskog parničnog postupka platit će stranka koja u cijelosti izgubi u toj parnici i oni će se vidjeti tek na kraju u presudi koju donosi sudac. (bit će vam vraćeno što ste uplatili ako vi uspijete u cijelosti) Ako, pak, ne pokrenete tužbom parnicu u roku koji vam je sudac odredio, sudac će raspraviti ostavinu po stanju spisa kao što bi javni bilježnik da niste izjavili da postoji spor o činjenicama. Stoga odmah odlučite kojim ćete putem i ne opstruiraje postupanje u ovoj pravnoj stvari. za postupak kod bilježnika vam nije nužan odvjetnik Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.