Jump to content

opomena umjesto kazne 1x god.,jel to istina????

ivana31

Preporučene objave

Ekipa,nešto sam načula da je zakonom propisano da se 1x godišnje kazna za prekršaj može preinačiti u opomenu.jel to istina i gdje je to točno propisano???

Naime,radi se o kazni za parkiranje na mjestu za invalide a nisam invalid ( 700kn),znam da sam oduzela prednost ljudima kojima je to mjesto uistinu potrebno ali eto,mea culpa...planiram napisat prigovor i probat opravdat svoj čin operacijom koljena prije par mjeseci ali to je sve nekako mršavo i mislim da me jedino može spasiti to što nisam nikada do sada kažnjena.

Imate li kakav savjet??

Dijeli na drugim stranicama

Prekršajni zakon je propisao ovlast policijskih službenika da daju upozorenje za lakše prekršaje, ali pošto ste već došli do prigovora očito da ste dobili kaznu, a ne upozorenje.

Ne možete se žaliti na to, ta je ovlast data policiji da po svom nahođenju u tom trenutku odluče što da se poduzme.

U prigovoru možete tražiti da vas sud kazni opomenom, to je pravomoćna kazna koju sudovi izriču za prekršaje lakše naravi osobama koje do sada nisu kažnjavane.

Izricanje opomene je također ovlast suda koji ju može, ali i ne mora izreći. Na tu odluku suda više nećete imati pravo žalbe.

http://zakon.hr/z/52/Prekr%C5%A1ajni-zakon

http://www.legalis.hr/uploads/zakoni01/pravilnik_o_upozorenjima.pdf

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija