qqjada objavljeno: 13. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 13. studeni 2011. Pozdrav, ovo je moja prva tema. Stvar je sljedeća. Jedna osoba me traži pozajmicu na neku cifru. Želim se osigurati za svoj novac pa me zanima da li je potrebna ovjera našeg ugovora kod javnog bilježnika? Ili je dovoljan samo naš poptis? Novac bih posudio bez kamate (nisam zelenaš) i s razumnim rokom otplate. Dalje, ako bih potisivali (sa i bez ovjere)kako sastaviti ugovor? Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mapa odgovoreno: 14. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2011. moj savjet vam je ništa bez javnog bilježnika, danas brat brata tuži za nevračanje pozajmica a kamoli nekog tko vam nije u rodu, kod novca nema više prijateljstva Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kobilja_Glava odgovoreno: 18. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2011. pozdrav... evo ako ikako mogu pomoći vlastitim iskustvima... zavisno o sumi (naravno da nećete ovjeravat ugovor o zajmu od 50kn), al svakako se pravno osigurajte ugovorom o zajmu ovjerenom kod javnog bilježnika (cca. 100ak kuna), napomenite da želite ovjeru obje potpisane strane - vas kao zajmodavca i osobu koja posuđuje - kao zajmoprimca (u slučaju da vam zatreba kopija ugovora možete ju naknadno jeftinije napraviti kod istog bilježnika ali samo ako je i vaš potpis ovjeren) isto tako, ukoliko se radi o značajnijoj sumi, bilo bi poželjno u ugovor dodati i neki instrument osiguranja naplate (najbolje hipoteku na nekretninu, jer je to najsigurnija naplata, koju onda predajete u gruntovnicu i teretite nekretinu do isplate duga). Ja sam u svom slučaju čak ugovorom obvezao zajmoprimca da vinkulira policu osiguranja na mene, u slučaju da mu se nešto dogodi u međuvremenu (to su cifre od nekoliko 10aka eura godišnje, a takve slučajevi se mogu dogoditi, pa nek vam onda dragi Bog vraća ako nemate drugih instrumenata naplate) lijep pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
utaja odgovoreno: 14. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2012. molim savjet. posudio bi prijatelju neke novce na godinu dana bez kamata. ako mi netko može napisati primjerak ugovora koji bi potvrdio kod javnog bilježnika?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 16. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 16. studeni 2012. UGOVOR O ZAJMU sklopljen dana …... godine između: Ime, prezime, adresa, MBG - zajmoprimac i Ime, prezime, adresa, MBG - zajmodavac Stranke su se sporazumjele kako slijedi: Članak 1. Zajmodavac daje zajmoprimcu zajam od ……..kn (……………), a zajmoprimac potvrđuje primitaktog iznosa potpisom ovog ugovora. Članak 2. Zajmoprimac se obvezuje vratitiukupni iznos zajma u najdužem periodu od ……dana, odnosno dodatum, godine. Članak 3. U slučaju spora nadležan je općinski sud u (mjestu sklapanjaugovora). Ćlanak 4. Ovaj ugovor sastavljen je u tri istovjetna primjeraka od kojih je za zajmodavca jedan i za zajmoprimca jedan za javnog bilježnika. U………... godine Zajmoprimac: ime I prezime Zajmodavac: ime I prezime (nezaboravite ovjeru) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.