silvana1 objavljeno: 17. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 17. studeni 2011. Otac i majka su bili vlanici stana svaki po 1/2. Nakon smrti oca, održana je ostavinska rasprava, te smo nasljednicima njegove 1/2 proglašeni majka, sestra, ja i naš polubrat. Kako s polubratom nismo nikada živjeli u zajednici, niti smo održavali kontakte, zanima me kakav je mogući razvoj situacije. U stanu o kojem je riječ živimo cijeli život, dok moj polubrat ima već dugo riješeno svoje stambeno pitanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mokronoge odgovoreno: 17. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2011. Obzirom da je on nasljednik u 1/8 dijela, najbolje bi bilo da ga isplatite u njegovom dijelu. I da Vam on prenese svoj suvlasnički dio. I tu priču stavite iza sebe. To što on ima riješeno stambeno pitanje kao i činjenica da Vi živite u tom stanu, nemaju veze sa pravom na nasljeđivanje, koje je on ostvario i tako postao suvlasnik stana, zajedno sa Vama Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
silvana1 odgovoreno: 18. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2011. Hvala lijepa na odgovoru. Još bi me zanimalo, u slučaju da on ne pristane na isplatu, što onda? Kakva su njegova suvlasnička prava, da li može zatražiti ključ od stana? Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
silvana1 odgovoreno: 25. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 25. studeni 2011. Hvala lijepa na odgovoru. Još bi me zanimalo, u slučaju da on ne pristane na isplatu, što onda? Kakva su njegova suvlasnička prava, da li može zatražiti ključ od stana? Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.