Jump to content

Neobican zahtjev poslodavca nakon opravdanog bolovanja

edmund

Preporučene objave

Lijepi pozdrav! Dakle, iz naslova posta se vidi da imam neobičan problem...

Naime, nakon opravdanog bolovanja u trajanju od 4 radna dana, vraćam se na posao i putem do posla saznajem za smrtni slučaj u obitelji.Radi hitnosti situacije, preostaje mi nazvati poslodavca i tražiti jedan (idući) dan slobodno, ali uz naravnu odradu sati u drugom terminu ( radim u glazbenoj školi,individualna nastava) po dogovoru s učenicima . Na to mi nervozni ravnatelj zahtjeva da mu donesem sve nalaze specijaliste ( kod kojeg nisam išao, jer su sve pretrage radjene po uputnicama obiteljskog liječnika u laboratoriju HZZO-a)!!

Da skratim, ono sto me zanima je to da li poslodavac to SMIJE tražiti NAKON bolovanja,ako je jasno u ZKR-u da može zatražiti od HZZO-a "kontrolu bolovanja" (za vrijeme bolovanja) , da li mi liječnik to smije izdati i kakve sankcije mogu očekivati od strane poslodavca ako ne ispunim taj usmeni zahtjev?

Mislim da je bitno još napomenuti da je poslodavcu (ravnatelju) to potrebno iz "osobnih potreba".

Unaprijed zahvaljujem i očekujem konkretan odgovor.

Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac ne smije tražiti dostavu bilo kakve medicinske dokumentacije od radnika, a ukoliko istu traži radnik mu nije u obvezi tako nešto dostaviti, a poglavito ne primjerice specijalitičke nalaze.

Kontrolu bolovanja može zatražiti poslodavac od HZZO-a pa i nakon bolovanja, no o tom dijelu ne bi trebao razmišljati jer se radi o isključivoj dispoziciji poslodavca.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija