raffaela objavljeno: 18. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 18. studeni 2011. Bok svima Imam veliki problem i pokusacu ukratko da objasnim ocemu se radi.Zivim vec 14 godina u Spanjolskoj ,drzavljanka sam Hrvatske,i trenutno sam u procesu razvoda braka.Sve se radi ovdje u Spanjolskoj ,ali su mi rekli da s obzirom da smo vjencani u Hrvatskoj to trebam i tamo da obavim.Medjutim ja nemam ni vremena ni novaca da dolazim svaki put u Hrvatsku na sudove i sve ostalo.Sa suprugom ne zivim vec godinu dana ,on ima prijavu za maltretiranje obitelji,ne smije nam se pribliziti ni kontaktirati sa nama.Sada me interesira na koji nacin ja to mogu da uradim.Molim vas za neki savjet jer ja vise ne znam st da radim. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivana31 odgovoreno: 18. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2011. Zakon o rješavanju sukoba zakona rješava vaš problem. U pogledu nadležnosti to je čl.61. Nadležnost suda Republike Hrvatske postoji u sporovima radi utvrđivanja postojanja ili nepostojanja braka, poništenja braka ili razvoda braka (bračni sporovi) i kad tuženik nema prebivalište u Republici Hrvatskoj: 1.ako su oba državljani Republike Hrvatske bez obzira na to gdje imaju prebivalište, ili 2.ako je tužitelj državljanin Republike Hrvatske i ima prebivalište u Republici Hrvatskoj, ili 3.ako su bračni dugovi imali svoje posljednje prebivalište u Republici Hrvatskoj, a tužitelj u vrijeme podnošenja tužbe ima prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj. Ako je tuženi bračni drug državljanin Republike Hrvatske i ima prebivalište u Republici Hrvatskoj, nadležnost suda Republike Hrvatske je isključiva. (U slučaju da postoji isključiva nadležnost suda RH, to znači da hrvatski sud neće priznati stranu sudsku presudu u predmetima u kojima postoji njegova isključiva nadležnost). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
badluck odgovoreno: 30. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 30. prosinac 2011. Bog svima, molim Vas da mi pomognete sa savijetom o slijedecem problemu: supruga i ja zelimo zatraziti sporazumni razvod braka u HR a obadvoje zivimo u Njemackoj.Supruga je Njemacki drzavljanin a u vrijeme skalpanja braka u HR 98g. bila je Hrvatski drzavljanin.Ja sam Hrvatski drzavljanin i imamo jedno maloljetno dijete koje ce ostati zivjeti sa majkom. Molim Vas za savijet dali se prijedlog za sporazumni razvod braka koji obadva Hrvatska drzavljana predaju na Opcinskom sudu razlikuje i po cemu od istog prijedloga koji predaju jedan Hrvatski drzavljanin i jedan strani kao u nasem slucaju te dali smo duzni predati prijedlog za sporazumni razvod iskljucivo na Opcinskom sudu u mijestu moje prijave boravka ili to moze biti i drugi Opcinski sud u HR. Hvala puno unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.