doska objavljeno: 24. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 24. studeni 2011. poštovani,evo pitanje nakon smrti moje štićenice koju sam imala na ugovor o doživotnom uzdržavanju ostala mi je njena imovina ali i rođaci njezinog supruga koji imaju jedan jako mali dio u svemu. sada sam se napokon dogovorila sa njima da se odreknu svog udjela uvećini čestica u zamjenu za dvije čestice koje oni žele. na koji način to mogu izvesti?koji papiri mi trebaju i da li možemo napisati kakvu izjavu i samo ju potvrditi kod bilježnika.pozz Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sisavac odgovoreno: 24. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2011. Sve od imovine što je obuhvaćeno ug.o doživ. uzdr. ne ulazi u ostavinu... Podnesite prijedlog za uknjižbu zk odjelu suda gdje nekr. leži i priložite smrtni list i ug. o doživ.uzdr. Nije posve jasno čije su čestice i čiji su srodnici ti rođaci. Opišite detaljnije , je li pokrenut ost. post i iza koga? Može i u naslj. izjavama, ali treba sve čestice zrcalno točno i detaljno prepisati iz zk izvatka... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sisavac odgovoreno: 24. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2011. Samo ako je u tijeku ost. post. može u naslj. izjavama, a ako se ne vodi post. iza pokojnog a živi rođaci imaju suvlasništvo na česticama s Vama (ili još na pokojnu), onda jedino što oni mogu jest da vama prenesu vlasn. na tim česticama darovnim ili kupoprodajnim ugovorom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 25. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 25. studeni 2011. kad izvršite upis imovine po ugovoru o doživotnom uzdržavanju sa suvlasnicimasklopiti kupoprodajni ugovor za dio imovine koji je vama potreban da bi bili vlasnik imovine 1/1 i obrnuto. i kod zamjene nekretnine plaćate porez (obije strane u zamjeni) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
doska odgovoreno: 25. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 25. studeni 2011. evo nekoliko natuknica o mojem slučaju: baka je nasljedila imovinu od svog pok. supruga a zbog neke njihove greške na ostavini iza njegove smrti imovina se u nekim udjelima djelila na njegove rođake i većina na moju štićenicu. ja sam se upisala na njezin dio iza njezine smrti i to je sve ok sada sam stupila u kontakt sa rođacima njezinog supruga i dogovaram da se odreknu svog dijela u česticama koje meni odgovaraju,a ja ću se odreći ćestica koje su njima zanimljive da li je moguće pošto su oni svi između sebe braća ili bratići da svi svoj dio prebace na jednoga pa onda ja sa njim sve to riješim. hvala na odgovorima pozz Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mokronoge odgovoreno: 26. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 26. studeni 2011. Moguće je, ali ne vjerujem da će na to pristati, jer se ne može raditi odricanju i ustupanju, pošto su svi suvlasnici i već upisani u zemljišne knjige (ako sam dobro razumjela) Da svi ugovorom o darovanju ili kupoprodaji nekretnina prenesu vlasništvo na jednog, onda bi ona morao platiti porez na taj prijenos. Po meni je sasvim dovoljno da napravite ugovor o zamjeni nekretnina sa svima čije nekretnina želite / i kojima dajete u zamjenu svoje nekretnine. U tom ugovoru točno naznačiti tko kome daje u zamjenu što, tko kome plaća eventualnu razliku u vrijednosti. I sve ostalo što je potrebno regulirati ugovorom. Možda ne bi bilo loše za sastavljanje takvog ugovora angažirati profesionalca. I svi odete kod javnog bilježnika, ovjerite svoje potpise i nakon toga možete podnijeti zahtjev za uknjižbu u zemljišnu knjigu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.