zabica11 objavljeno: 25. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 25. studeni 2011. Poštovanje, jedan sam od dva manjinska suvlasnika u društvu (d..) u kojem je većinski suvlasnik (75%) istovremeno i jedini direktor. Već dulje vrijeme isplaćuje si poprilično veliku direktorsku plaću (u odnosu na hrvatsku realnost i ostale plaće u tvrtki, dok stvarno ne radi niti 20-tak sati tjedno). No, nedavno sam saznao da je on pred koju godinu osnovao još jedno društvo (u kojem je on jedini vlasnik i koje nema zaposlenih), te da u popriličnom iznosu mjesečno isplaćuje tom drugom društvu naknadu za uslugu (mislim da za upravljanje prvim društvom, ne znam po kojoj osnovi ni ugovoru). To je reda veličine nekoliko stotina tisuća kuna godišnje, čime izravno oštećuje prvo društvo, namjerno umanjuje dobit, a time i moj udio u toj dobiti. Molim za pomoć koje su mi sve pravne mogućnosti da dođem do svog udjela u dobiti i unaprijed najtoplije zahvaljujem za bilo kakav savjet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.